null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Lize Korpershoek reageert op kritiek column over abortus

Documentairemaakster Lize Korpershoek (37) kreeg flinke kritiek op haar column in Flair waarin ze openhartig schrijft over haar abortus. Zondagmiddag reageert ze op onder meer het commentaar van juicekoningin Yvonne Coldeweijer en Maxime Meiland.

Suzanna TimmerBrunopress/Patrick van Emst

Yvonne vond dat Lize in de bewuste column sprak over een abortus alsof het een “modeverschijnsel” was. Maxime noemde de column “truttigheid ten top”. “Het is geen pop”, voegt ze toe.

Lize laat zondag op sociale media weten: “Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!!.”

Eenzaamheid

De documentairemaakster had de abortus in 2012. Een moeilijke tijd, zo blijkt uit de column die ze schreef. Lize vertelt over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties, de bedenktijd voor een abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht.

“Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet’”, schreef ze.

#Stophetzwijgen

In Flair delen meer vrouwen verhalen over abortus onder #stophetzwijgen om het taboe op abortus te doorbreken en verhalen hierover te delen. Hoofdredacteur Marije Veerman zegt daarover: “Elke abortus heeft een verhaal. En elk verhaal telt.”

Bron: Flair/ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden