Luuk Ikink blikt terug op aanslag Peter R. de Vries: “Je zag hem liggen” Beeld RTL4
Luuk Ikink blikt terug op aanslag Peter R. de Vries: “Je zag hem liggen”Beeld RTL4

Luuk Ikink blikt terug op aanslag Peter R. de Vries: “Je zag hem liggen”

Peter R. de Vries werd bijna een jaar geleden neergeschoten. RTL Boulevard-collega’s Luuk Ikink en Jermaine Ellenkamp waren te gast bij Humberto om terug te blikken op de aanslag en de periode daarna.

Lize de BontRTL4

Peter R. de Vries werd 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat te Amsterdam. De misdaadjournalist overleed op 15 juli op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van de schietpartij.

In shock

Nadat Peter de studio verliet, werd het Luuk duidelijk dat er iets helemaal mis was. “Een van onze collega’s kwam omhoog rennen en schreeuwde dat Peter was neergeschoten”, herinnert de presentator zich. “De eerste minuten begreep ik er niet veel van, het duurde even voordat het landde.” Op dat moment ging volgens hem alles op de automatische piloot. Met een groep collega’s ging hij naar de Lange Leidsedwarsstraat. “Je zag Peter liggen. Collega’s waren helemaal in shock”, vertelt Luuk.

Contact met kinderen

Ook Jermaine schoot gelijk in actie toen hij het nieuws hoorde. “Er komt een soort van paniek in je op”, herinnert hij zich. “Ik ben direct naar de auto gerend en naar Amsterdam gereden.” Kort na de de aanslag had hij contact met Royce en Kelly, de kinderen van Peter.

Zo vertelde hij ze in welk ziekenhuis hun vader lag. “Ik vond het fijn dat ik hen zo snel mogelijk naar dat ziekenhuis kon krijgen”, zegt Jermaine geëmotioneerd. “Zodat ze misschien de mogelijkheid hadden om afscheid te nemen. Dat ging door me heen.”

Bron: RTL4

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden