Eveline Stallaart Beeld Tom Cornelissen
Eveline StallaartBeeld Tom Cornelissen

‘MAFS’-expert Eveline geschrokken van alle negativiteit: “Stop met kandidaten beledigen”

De kandidaten van Married at first sight krijgen veel bagger over zich heen op social media. Expert Eveline Stallaart (40) is er helemaal klaar mee en roept iedereen op te stoppen met het beledigen van kandidaten. “Doe eens lief tegen elkaar.”

Demi SchoenmakersTom Cornelissen

‘Het is bij de beesten af, echt!’, schrijft de psycholoog en seksuologe van zich af op Instagram. Ze vindt dat iedereen zich kapot moet schamen voor alle lelijkheid die we tentoonspreiden op social media, en dan met name over de MAFS-deelnemers én hun vrienden en familie.

MAFS-kandidatenbegeleiding

Eveline zag vanaf het begin al dat kwetsende en beledigende reacties op social media veel impact hebben op de kandidaten. Wat veel kijkers niet weten, is dat zij als expert de kandidaten ook áchter de schermen en buiten het programma om begeleidt. “Je ziet dat er veel leed is”, vertelt ze in een reactie aan Libelle.

Het kan levens kapotmaken

Als psycholoog ziet Eveline wat deze negativiteit met mensen kan doen. “Kijkers hebben geen idee. Het komt echt zoveel harder binnen dan je denkt. Je kwetst er echte mensen mee en maakt er mogelijk levens mee kapot.” Het klopt dat de kandidaten er zelf voor kiezen om op televisie te komen en natuurlijk ontlokt dat reacties. “Ik wil met dit bericht ook zeker niet zeggen dat niemand zijn mening mag uiten. Maar houd elkaar wel heel”, benadrukt ze.

Screenshot Instagram Story Beeld Instagram Eveline Stallaart
Screenshot Instagram StoryBeeld Instagram Eveline Stallaart

Dappere kandidaten

De kandidaten zijn al zo dapper en stoer dat ze voor een miljoenenpubliek de liefde willen zoeken, zich kwetsbaar op durven te stellen en dit spannende avontuur aangaan, vindt ze. “Ze verdienen het niet om zo afgemaakt te worden. Bedenk voordat je een reactie plaatst of jij het leuk zou vinden om dit te horen.” Eveline snapt best dat het kijken naar een programma als Married at first sight reacties en emoties oproept bij de kijkers thuis. “Maar het is dan goed om eerst tien tellen na te denken. Waarom wind je je toch zo op?” Het zegt volgens Eveline meer over jezelf dan je denkt. “Sla het op of leer ervan, maar ga er geen mensen mee beledigen.”

Ook familie en vrienden moeten het ontgelden

Zelfs familie en vrienden krijgen kwetsende of beledigende berichten, terwijl zij er nooit om hebben gevraagd om in the picture te staan. Zij werken hier alleen maar aan mee om er voor hun dierbaren te zijn. “Ik vind het extra verdrietig om te zien dat zelfs zij zo hard worden aangepakt.” Met haar bericht op Instagram hoopt de seksuologe de kandidaten en hun familie en vrienden een klein beetje te kunnen beschermen. “Al is dat natuurlijk wel wat laat, maar laat mij voor nu maar de bliksemafleider zijn.”

De dubbele finale is op dinsdag 10 en woensdag 11 mei om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Eveline besluit: “Nog twee afleveringen om wat anders te laten zien. Make me proud.”

Zó kun je je social media-account extra goed beveiligen:

Bron: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden