Hans Kazàn Beeld BrunoPress/David Heukers
Hans KazànBeeld BrunoPress/David Heukers

Magisch mooi: Hans Kazàn maakt goocheldoosjes voor Oekraïense kinderen

In samenwerking met de stichting Magic Care maakte Hans Kazàn duizenden goocheldoosjes voor Oekraïense kinderen, inclusief handleidingen in hun moedertaal. Ze hopen de kleintjes op deze manier ‘afleiding, ontspanning en positieve ervaringen’ te geven.

Milou WindhorstBrunoPress/David Heukers

Wie jarig is, trakteert. Dat geldt ook voor Magic Care, dat haar twintigste verjaardag viert en daarom deze speciale actie in het leven riep.

Hans Kazàn tovert zelfvertrouwen tevoorschijn

Meer zelfvertrouwen kweken door te leren goochelen, dat is het idee achter de actie van Magic Care, waar Hans ambassadeur van is. “Meestal hebben de kinderen een lage frustratietolerantie door alles wat ze hebben meegemaakt. Het krijgen van een succeservaring voor het opbouwen van het zelfvertrouwen is enorm belangrijk”, vertelt voorzitter Marlies Grave. Om dit doel te realiseren werkt de stichting samen met allerlei partijen, waaronder ziekenhuizen, Oranjehuizen, Villa Pardoes en andere stichtingen.

Goochelles

Magic Care benadert de kinderen via azc’s en scholen waar ze zijn geplaatst. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de door Hans Kazàn ontwikkelde goocheldoosjes bij hen terechtkomen en geven vervolgens les. Zij zijn specifiek getraind om met deze kwetsbare doelgroep om te gaan. “In de doosjes zitten speciale trucs die makkelijk aan te leren zijn,” zegt Greve. Na de workshop mogen de kinderen de goocheldoosjes meenemen.

Alles gaat goed

Eerder dit jaar was Hans Kazàn nog in het nieuws om een iets minder leuke reden. Hij kon namelijk zijn eten niet binnenhouden en werd met spoed naar een ziekenhuis op het Spaanse eiland Marbella gebracht, waar hij sinds 1999 met zijn vrouw woont. Gelukkig gaat alles nu weer goed met hem.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel.Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Telegraaf.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden