Uitstel van Executie Beeld Getty Umages
Uitstel van ExecutieBeeld Getty Umages

TV

Makelaar in 'Uitstel van executie' geraakt door het verhaal van Mouna

In Uitstel van executie bezoekt Martijn Krabbé met zijn team de ernstig zieke Mouna. Ze heeft een auto-immuunziekte en moet vanwege haar klachten gelijkvloers wonen. Daarvoor is een medische urgentie noodzakelijk, maar die kan ze pas krijgen als ze haar huis verkocht heeft. En dat lukt haar maar niet. Haar verhaal maakte diepe indruk op de makelaar van het programma, Alex van Keulen.

Anne-Flore MullerGetty Umages

Ook de kijker thuis toont veel medeleven met de zieke vrouw.

Ontstekingsziekte

Mouna vertelt in de aflevering van Uitstel van executie dat haar ziekte haar het leven zwaar maakt. “Ik noem het altijd de jackpot, want het is een ontstekingsziekte; alles wat maar kan ontsteken in mijn lichaam is al een keer ontstoken geweest. Ik heb ook zelfs al een hartoperatie gehad.”

Niet oud worden

“Ik heb kromme vingers, kromme tenen, mijn pezen zijn helemaal kapot…” vertelt Mona verder. “Ik wil nog heel veel maar weet gewoon dat ik niet oud ga worden. Dit huis is zo onpraktisch geworden wegens mijn gezondheid. Ik heb weleens weken op de bank gelegen omdat ik niet naar boven kan. Douchen lukt ook vaak niet, omdat ook de douche boven is”, vertelt ze geëmotioneerd. Verkopen van haar huis is van groot belang, maar wegens waterschade lukt dit haar niet. De komst van Martijn en zijn team is dan ook zeer welkom.

Emoties

Makelaar Alex van Keulen is zichtbaar geraakt door haar verhaal. “Je kan niet van mensen verwachten dat ze hun huis verkopen, terwijl ze nog niets anders hebben. Zeker in het geval van Mouna zoeken we niet naar een normaal huis; het moet een aangepaste woning zijn. En die is zeldzaam”, aldus de geëmotioneerde makelaar.

Droom

Uiteindelijk weet hij het huis voor maar liefst 245.000 euro te verkopen, waardoor Mouna een nieuwe woonplek kan krijgen.”Ik had dit niet durven dromen”, aldus een emotionele Mouna. De kijker thuis toont veel lof en medeleven voor het aangrijpende verhaal en de inzet van de makelaar, blijkt op Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden