Man en zoon Bibian Mentel:
Man en zoon Bibian Mentel: "Wij willen haar positiviteit voortzetten"Beeld BrunoPress

Man en zoon Bibian Mentel: "Wij willen haar positiviteit voortzetten"

Onlangs overleed Bibian Mentel aan de gevolgen van kanker. Haar man Edwin en zoon Julian zaten zondagavond aan tafel bij Humberto, om te praten over het voortzetten van haar nalatenschap.

RedactieBrunoPress

Ruim twintig jaar vocht ze herhaaldelijk tegen terugkerende kanker. Uitzaaiingen in de hersenen werden haar uiteindelijk fataal. Bibian werd 48 jaar.

Uitvaart

Julian en Edwin blikken met Humberto Tan zondagavond terug op de uitvaart van Bibian. “We hadden enig idee dat mama veel mensen inspireerde, maar dit overtrof echt alles”, begint Julian. “Wij hebben zoveel mooie woorden gekregen van over heel de wereld, wat echt een heel mooie steun was. De hoeveelheid mensen die stond te kijken tijdens de uitvaart, dat was niet normaal.”

Plek voor iedereen

Ook Edwin had geen idee dat de invloed zó groot was van zijn vrouw. “Nee, en Bibian zelf ook niet. Die had echt zitten gniffelen als ze al die mensen had gezien”, grapt Edwin.

Hij herinnert zich zijn vrouw als een zeer positieve, krachtige vrouw. “Maar wat haar nog meer Bibian maakte, is dat ‘wij’ belangrijker was voor haar dan ‘ik’. Er was altijd ruimte en plek voor iedereen. Welke afkomst je ook had en of je nou een beperking had of niet, iedereen was oprecht gelijk voor haar. Die warmte voelde iedereen, dat hoorde ik van iedereen terug”, aldus Edwin.

Positiviteit voortzetten

“Die positiviteit en warmte heeft heel veel mensen geraakt, en dat gaan wij voortzetten”, aldus Julian. Vader en zoon willen met de stichting die Bibian Mentel oprichtte dan ook nog veel projecten steunen. “We proberen als familie haar positiviteit te blijven delen met iedereen en hopen dat wij ook een voorbeeld kunnen zijn voor velen”, vertelt Julian.

De kijker thuis is diep onder de indruk van de woorden van vader en zoon, blijkt op Twitter.

Bron: RTL. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden