Zanger Marco Borsato Beeld ANP
Zanger Marco BorsatoBeeld ANP

Marco Borsato vraagt om onderzoek na geruchten over grensoverschrijdend gedrag

De afgelopen weken gingen de wildste verhalen rond over Marco Borsato (54). Via zijn advocaten reageert hij voor het eerst op deze berichten en laat weten de onderste steen boven te willen krijgen.

Doortje ScheepersANP

Vanwege de berichten heeft de zanger zich voor een onbepaalde tijd teruggetrokken. Dat betekent dat hij voorlopig geen nummer met Emma Heesters uitbrengt en dat zijn clubtour is geannuleerd. Ook trok hij zich eerder al op het laatste moment terug uit de kerstactie van War Child.

Eerste reactie

Via zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops heeft hij donderdagavond voor het eerst gereageerd op de berichten die al enige tijd over hem de ronde doen. Zo zou er sprake zijn van grensoverschrijdend gedrag.

Onafhankelijk onderzoek

“Reeds medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops’ Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes”, begint het statement. “Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren. Gelet echter op de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen via en in de pers op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens de heer Borsato recentelijk het Openbaar Ministerie benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen. Het verzochte onderzoek van het OM wordt door de heer Borsato afgewacht. Verdere mededelingen worden op dit moment niet gedaan.”

Het is nog niet duidelijk of het OM daadwerkelijk overgaat tot een onderzoek.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden