Marga Bult wordt ‘twee keer’ oma: “Van één kindje, maar wel van mijn twee kinderen” Beeld ANP /  ANP Kippa
Marga Bult wordt ‘twee keer’ oma: “Van één kindje, maar wel van mijn twee kinderen”Beeld ANP / ANP Kippa

Bijzonder verhaal

Marga Bult wordt ‘twee keer’ oma: “Van één kindje, maar wel van mijn twee kinderen”

Voor Marga Bult (65) gaat deze maand erg spannend worden. Ze wordt voor het eerst oma en dat gebeurt op een wel heel bijzondere manier: haar dochter Jill (32) is namelijk in verwachting van haar zoon Joey (31). In Story doet Marga uit de doeken hoe deze bijzondere zwangerschap is ontstaan.

Erandi GodinezANP / ANP Kippa

Jill heeft samen met haar vriendin Maaike al heel lang een kinderwens. De twee realiseerden zich echter al snel dat de zoektocht naar een zaaddonor heel lang zou duren en dus ook veel geduld zou vereisen. “Er zijn extreem lange wachtlijsten”, zo vertelt Marga in Story. “In Nederland, maar ook in het buitenland. En ze wilden het wel allemaal volgens de regels doen.”

Hulp uit onverwachte hoek

Joey zag zijn zus worstelen en besloot haar te helpen. Hij heeft zelf geen kinderwens, maar bood zich desondanks als zaaddonor aan. “Jill en Maaike waren verrast, maar na een aantal gesprekken besloten ze deze kans met beide handen aan te grijpen. Maaike’s eicel zou met het zaad van Joey bevrucht worden en het embryo zou bij Jill worden ingebracht. Jill wilde namelijk heel graag zwanger zijn”, zo legt Marga uit.

“Ik vind dat heel bijzonder”

Het blijkt een nogal ingewikkeld verhaal te zijn. “Ze kan logischerwijs niet zwanger raken van Joey. Zij is nu dus als het ware de draagmoeder van Maaike’s kindje van Joey. Voor mijn gevoel is het alsof ik nu twee keer oma wordt. Van één kindje, maar wel van mijn twee kinderen. Ik vind dat heel bijzonder”, aldus Marga.

Bron: Story

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden