M Beeld Brunopress/Patrick van Emst
MBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Margriet van der Linden openhartig: “Schelden en pesten is niet leuk, ook online niet”

Margriet van der Linden heeft een glansrijke carrière op de Nederlandse televisie. Toch zit er ook een grote keerzijde aan haar bekendheid, en dat is de continue stroom aan meningen die erbij komt kijken. En da’s niet altijd gemakkelijk, vertelt ze openhartig bij de start van een nieuw seizoen van haar talkshow M.

Anne-Flore MullerBrunopress/Patrick van Emst

De 51-jarige presentatrice laat weten moeite te hebben de online narigheid naast zich neer te leggen.

Prestatiedruk

Margriet start maandag met een nieuw seizoen van haar eigen talkshow, het KRO-NCRV-programma M. Hoewel het inmiddels het vijfde seizoen is, blijft ze de nodige spanning en prestatiedruk voelen. “Dat hoort gewoon bij dit type programma.”

Meningen

De druk die ze voelt komt vooral voort uit de meningen van de kijker, die te pas en te onpas op sociale media worden gedeeld. “Wat natuurlijk ook mag”, aldus Margriet van der Linden. Maar lastig, dát vindt ze het wel.

Pesten

“Mensen zeggen: laat het van je afglijden en leg het naast je neer. Maar zo werkt het niet. Schelden en pesten is niet leuk, ook online niet.” Ondanks de narigheid beseft ze wel dat het belangrijk is om ook naar deze groep te luisteren, vertelt Margriet. “Je maakt een programma voor mensen. Als die iets terugzeggen, dan moet je daarnaar luisteren.”

Kijkers

En, slechte publiciteit is ook publiciteit, dat beseft ze maar al te goed. “Mensen kunnen misschien ontzettend vitten, maar dan zitten ze er in elk geval wel naar te kijken”, besluit Margriet van der Linden.

Bron: RTL Boulevard, ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden