Kijkers ‘Chateau Meiland’ lachen om Martien die bevalling vergelijkt met vulkaanuitbarsting Beeld SBS Still
Kijkers ‘Chateau Meiland’ lachen om Martien die bevalling vergelijkt met vulkaanuitbarstingBeeld SBS Still

Martien Meiland vergelijkt bevalling met een vulkaanuitbarsting

Maandagavond was misschien wel de meest bijzondere aflevering van Chateau Meiland ooit op de buis. De uitzending draaide helemaal om de geboorte van de kleine Vivé, de dochter van Maxime en Leroy.

Tara StokdijkSBS Still

Dat leverde emotionele televisie op. Maar het was een aflevering met een lach en een traan, want de kijkers lagen ook weer in een deuk om een uitspraak van Martien.

In de camper op de ziekenhuisparkeerplaats

In Chateau Meiland vertrokken Maxime en Leroy naar het ziekenhuis voor de bevalling van hun dochtertje. Martien en Erica en de ouders van Leroy namen plaats op het parkeerterrein in een gehuurde camper. Af en toe hadden ze contact met Leroy via Facetime. Hij hield de ouders zo op de hoogte van het verloop van de bevalling.

Herinneringen

Afwachten, dat kunnen Martien en Erica natuurlijk niet zonder wijn en borrelhapjes. Ze maakten het zich zo gezellig mogelijk op de ziekenhuisparkeerplaats. Bij Martien kwamen er op dat moment bijzondere herinneringen naar boven: de geboortes van zijn twee dochters.

Vulkaanuitbarsting

Terwijl hij herinneringen ophaalt, komt de oud-kasteelheer ook met een wel heel bijzondere vergelijking. Hij ziet een bevalling als een vulkaanuitbarsting. “Ik vind het wel een goede vergelijking. Die oerkracht, waarmee dat lava naar boven komt. Voelde jij je niet een soort vulkaan?”, vraagt hij aan Erica, die zegt van niet.

Reacties

De kijkers van Chateau Meiland liggen in een deuk om deze vergelijking. Op Twitter wordt er de ene na de andere grap over gemaakt.

Maxime Meiland vertelt over haar moeilijke jeugd

Bron: SBS, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden