Mattie en Wietze Beeld Brunopress
Mattie en WietzeBeeld Brunopress

Mattie en Wietze voor één keer weer samen op de radio voor Giro555-actie

Op maandag 7 maart organiseert Giro555 een grote landelijke actie om geld in te zamelen voor Oekraïne. Reden voor Mattie Valk en Wietze de Jager om de strijdbijl even te begraven. De mannen zijn eenmalig weer samen op de radio te horen.

Tara StokdijkBrunopress

Niet bij Qmusic, maar Radio 538.

Mattie en Wietze weer samen

Dat de radio-dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager voor deze actie weer samenkomen, is bijzonder. De wegen van deze twee scheidden een paar jaar geleden met flinke ruzie.

Hoe zat het ook alweer?

Mattie en Wietze waren jarenlang een radioduo bij Qmusic, tot ze in 2017 met ruzie uit elkaar gingen. Ze zouden samen overstappen naar Sky Radio, maar Mattie besloot zonder overleg met Wietze een nieuw contract bij Qmusic te tekenen.

Beter contract

Mattie zou zich op het laatste moment hebben bedacht. Een verbeterd contract met een salaris van € 600.000 én een Tesla zou hem hebben overgehaald. In 2019 liet Mattie weten dat die Tesla er alleen nooit is gekomen. “Kijk hier maar op het parkeerterrein, hij staat er niet. Ik heb er ook nooit eentje gehad, nee”, zei hij destijds. Ook vond hij toen dat hij de boel behoorlijk onhandig heeft aangepakt.

Samen op de radio

Mattie en Wietze zijn sindsdien nooit meer met elkaar in contact geweest. Maar voor Radio555 leggen ze het bij. Van 8.00 uur tot 10.00 uur hoor je ze maandag samen op Radio 538.

Wietze reageert

Vandaag laat Wietze in de radio-uitzending weten waarom hij heeft besloten om zijn gevoel aan de kant te zetten voor het goede doel. “Ik werd woensdagochtend gebeld met dit idee vanuit de organisatie. Er is natuurlijk heel wat gebeurd, dat hoef ik hier niet meer uit te leggen. Ik zet dat graag aan de kant voor het goede doel.”

Vergeven

“Ik denk dat het een mooi statement is om daar samen te gaan zitten. We zijn allebei professioneel genoeg om daar een programma te maken. Het is voor het goede doel.” Wietze laat weten dat er nog geen contact is geweest met Mattie: “Ik heb hem sinds de breuk nooit meer gesproken, maar we hebben vandaag een Teams-meeting om alles door te spreken.” Ook zegt hij dat hij niet meer boos is. Hij heeft Mattie vergeven, ook al heeft hij dat nooit naar hem uitgesproken.

Reactie Mattie

En ook Mattie heeft tijdens zijn radio-uitzending bij Qmusic van zich laten horen. “We hebben allebei meteen ja gezegd, want we vonden dit een mooi moment om het verleden achter ons te laten. Zeker als je nu kijkt naar wat er aan de hand is in de wereld, zet het dingen in perspectief. Dus wij geven elkaar een hand en gaan zo veel mogelijk geld inzamelen voor Oekraïne.”

Samen in actie voor Oekraïne

Samen in actie voor Oekraïne is te zien op NPO 1, RTL 4 en SBS6 van 20.30 uur tot 23.00 uur. Verschillende BN’ers zetten zich in voor de actie, onder anderen Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Rob Kemps, Jeroen Pauw, Eva Jinek, Britt Dekker, Dionne Stax en Hila Noorzai. En naast Radio 538, is er van 6.00 uur tot 21.00 uur ook een speciale uitzending van Radio555 te horen op NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Lees hier meer over het programma en de samenwerkende hulporganisaties.

Misverstand over Wendy van Dijk

Er kwam veel kritiek op eerdere berichtgeving over de rol van Wendy tijdens deze actie. Dat Wendy van Dijk tijdens de actie aan de Pools-Oekraïense grens zou staan om live verslag te doen van de situatie daar, is volgens Talpa en Giro555 een misverstand. Talpa verklaart nu dat Wendy niet aan de grens zal staan: “De exacte invulling van Wendy’s rol tijdens de Giro555-actie moet nog definitief bepaald worden. In de hectiek van het opzetten van deze tv-actie is het misverstand ontstaan over verslaggeving ter plaatse, daar is geen sprake van. Door de omstandigheden en de actualiteit blijft alles tot op het laatste moment aan verandering onderhevig.”

Dit is waarom Wendy van Dijk vroeger woedeaanvallen had:

Bron: Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden