Maxime Meiland was ook zonder Leroy voor tweede kind gegaan:
Maxime Meiland was ook zonder Leroy voor tweede kind gegaan: "Vrouwen met een kinderwens stellen zich vaak te afwachtend op”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Maxime Meiland was ook zonder Leroy voor tweede kind gegaan: “Vrouwen met een kinderwens stellen zich vaak te afwachtend op”

Maxime Meiland (25) is in verwachting van haar tweede dochtertje. Ze krijgt het meisje met haar vriend Leroy. Maar ook zonder hem was er een baby gekomen, vertelt ze aan Beau Monde.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Sterker nog: ze raadt single vrouwen met een kinderwens aan om in hun eentje voor een baby te gaan.

Maxime kan ook zonder man

Maxime vertelt aan het blad dat ze dolgelukkig is met Leroy, maar dat ze ook zonder hem had gekund: “Als ik Lee niet had gevonden, dan was het ook best geweest. Ik kan het prima alleen rooien. Dat is ook goed in deze tijd, vind ik. Iemand vinden die bij je past, wordt steeds lastiger, omdat alles online gaat.”

Kinderwens

Volgens Maxime zijn er veel vrouwen die in beetje in paniek raken als ze na hun dertigste nog single zijn: “Dat is logisch, want dan komt de kinderwens en zij blijven kinderloos, omdat ze geen geschikte kerel vinden. Ik vind dat zo jammer, want ik ben echt van mening dat een kind veel specialer is dan een relatie.”

Te afwachtend

Ze raadt deze vrouwen dan ook aan om in hun eentje voor een kind te gaan. Als zij Leroy niet tegen het lijf was gelopen, had ze hetzelfde gedaan en was die tweede baby er ook gekomen, vertelt ze. “Als ik Leroy niet had ontmoet, dan had ik dat ook gedaan, honderd procent. Via een donor of misschien met een gay stel. Vrouwen stellen zich vaak veel te afwachtend op. Dat is zonde”, aldus Maxime.

Puberteit

Maxime heeft een lastige puberteit gehad: “Mijn vader kwam uit de kast, m’n tante pleegde zelfmoord en ik werd heel erg gepest nadat er een naaktfilmpje van mij was uitgelekt. De puberteit is al een rotperiode, maar als dat er dan ook nog allemaal bijkomt...”

Inleven

Maar deze lastige tijd kan haar goed helpen bij de opvoeding van haar kinderen, denkt ze: “Mijn eigen puberteit is veel korter geleden dan bij oudere moeders, waardoor ik me misschien meer kan inleven.”

Makkelijk

Maxime laat weten dat ze op het gebied van opvoeding sowieso vrij makkelijk is: “Sommige ouders zijn vreselijk voorzichtig en paniekerig met alles, zo ben ik helemaal niet. Stel dat Claire gillend op haar rug gaat liggen in de supermarkt, dan raak ik niet in de stress. Ik zeg gewoon: ‘Ik ga meid, doewie.’ Dan komt ze vanzelf. Ik ben makkelijk, waardoor zij ook makkelijk is.”

Bron: Beau Monde.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden