Miljuschka Witzenhausen Beeld Brunopress
Miljuschka WitzenhausenBeeld Brunopress

Miljuschka: “Kinderen Peter R. de Vries leefden met dezelfde angst als ik”

Twee maanden geleden kwam misdaadverslaggever Peter R. de Vries om het leven, nadat hij op straat werd neergeschoten. Op Instagram vertelt Miljuschka Witzenhausen voor het eerst over dit verlies.

RedactieBrunopress

Miljuschka had een goede band met Peter, aangezien hij haar moeder, Astrid Holleeder, bijstond bij haar verklaring tegen haar broer Willem Holleeder. Ook was hij vertrouwenspersoon van Sonja Holleeder na de moord op haar man Cor van Hout, een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken.

Te persoonlijk

Miljuschka legt uit dat ze vaak de vraag krijgt of haar moeder ‘op haar manier’ afscheid heeft kunnen nemen van Peter. Een lange tijd heeft ze hier geen antwoord op willen geven, maar nu besluit ze toch haar gevoelens te delen. “Omdat we allemaal ons verdriet hebben hierover. Voor mijn gevoel voelde dat soms misplaatst om voor mij persoonlijk om te delen. Om zoveel redenen. Ik vind het zo hartverscheurend voor zijn (moeder van) kinderen en geliefde. Zij leefden met dezelfde angst als ik, maar dan voor hun vader in plaats van hun moeder.”

Verdrietig

Ze geeft eerlijk toe dat ze nog steeds niet goed de woorden kan vinden. “Het maakt me zo verdrietig om bij stil te staan. Hetzelfde geldt voor mijn moeder. We missen hem net zoals iedereen met een rechtvaardig hart onbeschrijfelijk.”

Ook over Royce en Kelly, de kinderen van Peter, zegt ze wat. “Ik probeer altijd overal iets positiefs in te zien. En dat zijn zij, de kids van Peter”, schrijft ze. “Een perfecte combi van hun ouders. Die nu op hun eigen manier de nalatenschap van Peter eren en laten voortbestaan.”

Bron: Instagram.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden