Miljuschka steekt moeder Astrid Holleeder een hart onder de riem Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Miljuschka steekt moeder Astrid Holleeder een hart onder de riemBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Miljuschka Witzenhausen steekt haar moeder, Astrid Holleeder, een hart onder de riem

Vrijdag werd eindelijk bekendgemaakt dat Willem Holleeder (64) voor altijd achter de tralies blijft. Onder andere door de verklaringen van zussen Astrid en Sonja is deze beslissing gemaakt. Astrids dochter Miljuschka Witzenhausen steekt haar moeder met een lieve foto een hart onder de riem.

Lize de BontBrunopress/Patrick van Emst

De straf die Holleeder krijgt, is gelijk aan de straf die de Amsterdammer van de rechtbank in 2019 kreeg. Volgens het hof is Holleeder het brein geweest achter de liquidaties van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Geen spijt

Het hof oordeelde dat Holleeder “gewetenloos beschikt en beslist over leven en dood en verschrikkelijke keuzes heeft gemaakt om bezit te verwerven.” De moorden liet hij plegen om te voorkomen dat slachtoffers wraak zouden nemen of naar de politie zouden stappen. In een exclusief interview met Libelle drie jaar geleden zei Astrid hierover: “Mijn broer heeft nergens spijt van. Als hij dat gevoel toelaat, dan stort hij in, dan wordt hij weer dat kleine bange jongetje van toen.”

Verklaringen van zussen

Holleerder heeft altijd ontkend en naar anderen gewezen, maar de belastende verklaringen die zijn zussen Astrid en Sonja aflegden waren belangrijk. Onder meer op basis daarvan is hij nu veroordeeld tot een levenslange celstraf. Holleeder heeft al via zijn advocaat laten weten in cassatie te gaan tegen veroordeling voor opdracht geven voor moord.

Post Miljuschka

Op Instagram staat Miljuschka stil bij de uitspraak en de verklaringen van haar moeder. “Dont look back. You are not going that way. Lieve mama, jouw kracht is ongekend”, schrijft Miljuschka bij een foto waarop ze haar moeders hand vasthoudt. Onder de foto wensen volgers Miljuschka en Astrid massaal sterkte. “Iedereen vindt waarschijnlijk dat hij/zij de stoerste moeder van de wereld heeft, maar volgens mij staat de jouwe toch wel echt op 1", schrijft een volger.

Bron: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden