'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' eindigt in grote ruzie:
'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' eindigt in grote ruzie: "Dit slaat alles"Beeld SBS

'Mr. Frank Visser doet uitspraak' eindigt in grote ruzie: “Dit slaat alles”

In de nieuwste aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak stond een explosieve burenruzie centraal. De ruzie liep zelfs zo uit de hand dat Mr. Frank Visser bijna een rondvliegende bloempot tegen zijn hoofd aan kreeg.

Lize de BontSBS

“Ik heb een boel meegemaakt, maar dit slaat alles”, aldus presentator Viktor Brand.

Dreigen en schelden

Kijkers maakten kennis met Elly en Jan uit Helmond die gek worden van hun dreigende en scheldende buurman Peter. Volgens Elly terroriseert Peter het appartementencomplex en trekt hij mensen uit de lift. Hij zou haar hebben uitgescholden voor onder meer ‘kampkut’ en ‘teringwijf’ én hij dreigde haar man Jan een doodschop te geven. Niet alleen Elly en Jan, maar ook Peters andere buurman John heeft ruzie met hem.

Blauwe verf

Viktor schrikt van de situatie en gaat verhaal halen bij Peter en zijn vrouw Usha. De twee ontkennen alles en zeggen dat buurvrouw Elly juist de pestkop is. “Ze stampt over de galerij, daar trekt ze zelfs speciale schoenen voor aan”, beweert Peter. Verder zou Elly Usha opzettelijk bang maken met de hond en zouden Elly en John hem hebben aangevallen met blauwe verf. Dat laatste verhaal klopt volgens Elly deels. Ze heeft inderdaad gespoten met verf, maar dit deed ze naar eigen zeggen uit zelfverdediging.

Grote ruzie

Beide partijen hebben een eis: Elly, Jan en John vinden dat Peter en Usha moeten verhuizen. De tegenpartij eist met rust gelaten te worden en willen een schadevergoeding voor het verfincident. Als Mr. Frank Visser langskomt om de buren met elkaar in gesprek te laten gaan, ontstaat er een grote ruzie. John wordt vervolgens zo kwaad dat hij een bloempot gooit richting de deur waar Mr. Frank Visser staat.

Uitspraak

Hoewel de ruzie ook tijdens de hoorzitting explosief blijft, komt Mr. Frank Visser toch met een duidelijke uitspraak. Hij kan Peter en Usha niet de woning uitzetten, maar adviseert hen om te verhuizen. Verder wordt het de partijen verboden om onnodig bij elkaar in de buurt te komen. Overtreden zij de regels? Dan kunnen ze een boete van 100 euro krijgen. Op fysiek geweld staat zelfs een boete van 2000 euro. Tot slot moeten Elly en John smartengeld betalen aan Peter voor het verfincident.

Bron: SBS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden