null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Musicalproducent staakt onderzoek naar Danny de Munk: “Weer een stap richting eerherstel”

Danny de Munk (53) heeft de volgende kleine overwinning behaald in de verkrachtingszaak waarin hij vorig jaar verwikkeld raakte. Eerder bleek er al onvoldoende bewijs tegen de zanger, vrijdag zegt musicalproducent Stage Entertainment de zaak nu ook te laten rusten.

Suzanna TimmerBrunopress/Patrick van Emst

Stage Entertainment deed in 2022 een oproep om naar voren te komen met informatie over voorvallen uit de Ciske de Rat-productie uit 2007/2008. Daaruit kwamen een paar reacties die verschillende voorvallen beschrijven en ook verschillende versies geven van de voorvallen.

“We hebben gesprekken gevoerd met de meldsters en met Danny. We hebben aandachtig geluisterd en inzicht gekregen in de verhalen, ervaringen en context”, zegt een woordvoerder van Stage Entertainment. Onder meer op basis daarvan heeft de musicalproducent het onderzoek gestaakt. “We verwachten vooralsnog niet dat verdere acties tot meer duidelijkheid zullen leiden of zaken aan het licht zullen brengen waartegen we nu nog gerichte stappen kunnen ondernemen.”

Eerherstel

“Dit is een belangrijke tweede stap richting eerherstel”, zegt Danny’s advocaat Royce de Vries.

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting had gedaan tegen de zanger. Het slachtoffer zou vijftien jaar geleden met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De beschuldigingen heeft Danny altijd ontkend en in de rechtszaal was een geëmotioneerde Danny duidelijk over de impact die het op zijn gezin heeft gehad. “Dit doe je je ergste vijand niet aan.”

Alsnog in de rechtbank

Danny diende bij de rechtbank wel het verzoek in om zijn vermeende slachtoffer in het openbaar te verhoren. Dat gaat nog wel door. Donderdag wordt zij net als de zanger achter gesloten deuren gehoord door de rechtbank van Amsterdam.

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden