Na maagballon ondergaat Gordon nu ook een gastric bypass Beeld BrunoPress
Na maagballon ondergaat Gordon nu ook een gastric bypassBeeld BrunoPress

Na maagballon ondergaat Gordon nu ook een gastric bypass

Gordon (52) gaat volgende week onder het mes, zo vertelt hij in de Cooke & Verhulst show. In de Vlaamse talkshow vertelt de zanger/presentator dat hij in België een gastric bypass krijgt.

Renée MulckhuijseBrunoPress

Bij deze operatie wordt de maag van Gordon verkleind en het spijsverteringskanaal omgelegd. Door deze ingreep worden (ernstige) vormen van overgewicht behandeld. Maar volgens de zanger is dat niet de reden waarom hij voor de operatie kiest.

Gordon over zijn gastric bypass

Aan Gert Verhulst en James Cooke vertelt Gordon dat hij het om andere gezondheidsredenen doet. “Ik kamp sinds een jaar of veertien met diabetes type 2. Dat is gewoon op en af, ik krijg het niet onder controle. Het schommelt echt heftig heen en weer. Dit heeft puur met diabetes te maken”, verduidelijkt hij. Gordon benadrukt dat er met diabetes valt te leven, maar dat het bij hem heftig is.

Waarom in België?

De volgende vraag is waarom Gordon ervoor kiest om juist in België geopereerd te worden. Ook daar heeft hij een verklaring voor. In Nederland kom je namelijk niet in aanmerking voor een gastric bypass als je bmi onder de 35 is, waardoor hij ‘noodgedwongen’ naar onze zuiderburen moet uitwijken. “In België wordt dat wel gedaan.”

Maagballon

Het nieuws komt overigens een jaar nadat Gordon een maagballon liet plaatsen. In juni 2020 nam hij de Elipse-maagballon óók al voor zijn gezondheid. Twee maanden later was de jojoënde zanger ruim 11 kilo kwijt. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot, want Gordon werd hondsberoerd nadat hij de maagballon kreeg.

“Voor de mensen die misschien willen weten hoe het met me gaat: vreselijk”, zei hij destijds. “Het schijnt er allemaal bij te horen. Maar god, wat heb ik me beroerd gevoeld. Nog steeds trouwens. Gelukkig gaat het iets beter, maar als ik dit had geweten…”

Gordon heeft onlangs een prachtig penthouse gekocht in Amsterdam-Noord, waar hij overigens ook is geboren. Daar verhuist hij binnenkort naartoe, samen met zijn ex Patrick. De heren zijn echter geen setje. Sterker nog, Gordon datet momenteel met mannen én vrouwen. Hoe zit dat precies? Matthijs Albers van Story legt het namens de zanger en presentator uit in deze video.

Bron: AD. Beeld: BrunoPress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden