Nick Schilder over ‘boze blik’ bij ‘Jinek’: “Ik was heel nerveus”
 Beeld RTL4
Nick Schilder over ‘boze blik’ bij ‘Jinek’: “Ik was heel nerveus”Beeld RTL4

Nick Schilder over ‘boze blik’ bij ‘Jinek’: “Ik was heel nerveus”

Meer dan een miljoen mensen keken eind augustus naar het interview met Nick Schilder (38) Simon Keizer (38) bij Jinek. De heren - die na zeventien jaar definitief stoppen als muzikaal duo - beweerden dat ze geen ruzie hebben, maar door de boze blik van Nick geloofden kijkers daar niks van.

Lize de BontRTL4

Aan RTL Boulevard verklaart Nick zijn ernstige gezichtsuitdrukking.

Geen ruzie

De twee Volendamse zangers wilden aan de talkshowtafel van Eva Jinek eenmalig hun verhaal doen. Eva confronteerde de mannen met de geruchten van overspel (Simon) en hun afwijkende gedrag op social media (Nick én Simon), maar volgens Nick heeft het he-le-maal niks te maken met hun gevoelens naar elkaar: de zangers beweren dat ze niet in onmin met elkaar leven en niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Daar trapten de kijkers echter niet in. Het televisieoptreden van Nick & Simon werd massaal ‘een toneelstuk’ genoemd op Twitter.

Gespannen en nerveus

Zowel Nick als Simon hebben de ophef rondom het interview meegekregen, maar blijven volhouden dat er niks aan de hand is. “Ik ben mijn wenkbrauwen gaan epileren, want het schijnt zo te zijn dat ik een nogal donkere uitkijk heb”, grapt Nick. “Ik probeer ook steeds heel veel te glimlachen. Weet je wat het is? Ik was gewoon heel erg gespannen voor dat interview. Ik wilde dat de boodschap goed over zou komen”, legt Nick uit. “Ik was heel zenuwachtig voor het gesprek. Ik was nerveus toen ik aan tafel zat en was blij toen het interview erop zat.”

Simon benadrukt dat hij en Nick op goede voet zijn. “Het is een heftige beslissing geweest. Nick had nog willen doorgaan, ik niet. Dan loop je niet samen de polonaise, maar tussen ons is het meer dan oké.”

Afscheidsconcerten

In 2023 zullen Nick & Simon nog een aantal afscheidsconcerten geven tijdens hun tour ‘Nu of ooit’. Het allerlaatste concert vindt plaats in de Ahoy in Rotterdam op 10 april. Verder komt er begin november een verzamel-cd uit met alle hitsingles van de twee door de jaren heen.

Wist je dat Simon een wereldberoemde schoonvader heeft?

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden