Nicolette Kluijver Beeld ANP
Nicolette KluijverBeeld ANP

Nicolette Kluijver is bang dat de kanker terugkeert

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Nicolette Kluijver (36) de diagnose longkanker kreeg. Hoewel ze al enkele jaren kankervrij is verklaard, is ze nog altijd bang dat de ziekte ooit terugkomt.

RedactieANP

In een interview met Grazia vertelt ze dat vooral de coronacrisis een erg pittige periode voor haar was.

Onderliggende stress

Ze was dan ook opgelucht toen ze eindelijk gevaccineerd was. “Ik was heel blij met mijn vaccinatie. Toen ik de tweede kreeg, besefte ik pas hoeveel onderliggende stress ik stiekem had gehad. Ik ben altijd heel voorzichtig met mijn longen en ik leef gezond, maar je kunt ook bad luck hebben.”

Mentale toestand

Over een tijdje is de Expeditie Robinson-presentatrice precies vijf jaar genezen. “Dat is natuurlijk een giga mijlpaal. Ik dacht eerst: ik ga een feest geven, maar dat voelt ook een beetje gek. Toch ga ik er wel even goed bij stilstaan.” Ze moet nog vaak terugdenken aan die periode. De ziekte verdwijnt dan ook nooit helemaal uit haar leven. “Soms kan ik nog bang zijn dat het terugkomt, soms ben ik er helemaal relaxed over, het hangt een beetje van mijn mentale toestand af.”

Gelukkig

Naast dat ze door de diagnose veel verdriet heeft gehad, heeft het haar ook een boel gegeven. Zo is heel dankbaar. “Dankbaar dat ik er nog ben en dat ik de dingen doe waar ik heel gelukkig van word.”

Nicolette Kluijver over de levenslessen die ze leerde van haar moeder:

Bron: Grazia.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden