Nieuwe ‘GTST’-ster Rian Gerritsen moest wennen aan het snelle opnameschema: “In het begin vond ik dat spannend” Beeld BrunoPress/David Heukers
Nieuwe ‘GTST’-ster Rian Gerritsen moest wennen aan het snelle opnameschema: “In het begin vond ik dat spannend”Beeld BrunoPress/David Heukers

Nieuwe ‘GTST’-ster Rian Gerritsen moest wennen aan het snelle opnameschema: “In het begin vond ik dat spannend”

Actrice Rian Gerritsen - die je kent van De luizenmoeder - heeft sinds kort een gastrol in Goede tijden, slechte tijden. Maar dat pittige opnameschema van de hitsoap, dat was nog even wennen.

Tara StokdijkBrunoPress/David Heukers

Als je de soap via Videoland bekijkt, dan zie je Rian al een week op je scherm. Kijk je het op televisie? Dan maakt ze vanavond haar entree.

Rian over ‘GTST’

Rian zal vooral in één van de bekende GTST-sets te zien zijn, namelijk die van De Koning. Haar personage, genaamd Gabrielle Rensema, zal de kroeg namelijk opkopen. Zelf is ze ook een echte kroegtijger, laat Rian aan RTL Boulevard weten.

Feest der herkenning

“Ik ga de hele toko overnemen en naar m'n hand zetten”, aldus Rian over De Koning. “Ik zal daar dus vooral te vinden zijn en dat is natuurlijk hartstikke leuk, want het is een van de oudste sets van de soap. Het was een feest der herkenning. Ik zal dus ook vooral spelen met alle mensen die werken in De Koning.”

Snelle opnames

Bij de langst lopende soap van Nederland worden de scènes in flink tempo opgenomen: “Ik wist dat het snel en veel zou zijn. Dat is net iets anders werken dan ik gewend ben. Ik werk altijd wat langer vooruit. Hier lezen en repeteren we op maandag en diezelfde week wordt het opgenomen. Daarnaast is er niet veel tijd per scène. Dat gaf mij wel druk. Ik wilde niemand tot last zijn en lekker mijn eigen ding kunnen doen. In het begin voelde ik spanning, maar dat was er al gauw vanaf, want het is een warm bad.”

Gastrol

Rian gaat als Gabrielle een hoop teweegbrengen in Meerdijk, maar ze benadrukt dat het geen vaste rol is: “Het is een gastrol. Ik ben écht als gast aanwezig.” Maar, laat ze weten, wat haar betreft is er nog ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Speciaal voor de 6000ste aflevering van GTST ging Jette van der Meij in gesprek met haar grootste fan: Della. Wat zijn de favoriete scènes van de actrice? En waarom is Della zo’n fan?

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden