OSLO, 9-11-2021, Koninklijk  Paleis

Koning Willem Alexander en  Koningin Maxima tijdens het het staatsbezoek aan Noorwegen.

King Willem Alexander and Queen Maxima during the state visit to Norway. 

Op de foto / On the photo: Staatsbanket in het Koninklijk  Paleis / State Banquet at the Royal Palace Beeld Brunopress/Patrick van Emst
OSLO, 9-11-2021, Koninklijk PaleisKoning Willem Alexander en Koningin Maxima tijdens het het staatsbezoek aan Noorwegen.King Willem Alexander and Queen Maxima during the state visit to Norway. Op de foto / On the photo: Staatsbanket in het Koninklijk Paleis / State Banquet at the Royal PalaceBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Noorse prinses Märtha Louise wil koninklijke taken weer oppakken: “Ik vond dat altijd leuk”

Als het aan de Noorse prinses Märtha Louise ligt, bekleedt ze in de toekomst weer officiële functies voor het Noorse koningshuis. Dat vertelt ze tijdens een groot interview met de Zweedse omroep SVT.

Renée MulckhuijseBrunopress/Patrick van Emst

De wens spreekt ze slechts enkele maanden na het neerleggen van haar taken als prinses uit.

Märtha Louise zoekt toenadering

Het lijkt erop dat de Noorse prinses, die tegenwoordig in de Verenigde Staten woont met haar omstreden verloofde Durek Verrett, toenadering zoekt.

Sinds november is het oudste kind van koning Harald en koningin Sonja geen beschermvrouwe meer van diverse organisaties. Ze legde haar taken neer om onderscheid te maken tussen haar eigen zakelijke activiteiten en haar relatie tot het koningshuis.

“Ik vond het altijd leuk om die officiële taken te doen”, zegt Märtha Louise nu. Ze vindt het jammer dat ze dit deel van haar leven kwijt is. Op de vraag of ze de deur openhoudt om haar functies ooit weer op te pakken, zegt ze: “Of ik dat hoop? Ja, als het zo uitpakt, zeg ik ja.”

De prinses en de sjamaan

De 51-jarige helderziende Märtha Louise en haar drie jaar jongere verloofde zijn samen sinds 2019. Hun relatie kende de nodige obstakels toen ze samen op tournee gingen onder de naam De prinses en de sjamaan. Daarop werd ze op het matje geroepen door haar familie.

Sindsdien maakt Märtha Louise een duidelijke scheiding tussen haar activiteiten voor het koningshuis en haar spirituele werkzaamheden. Mede daardoor mag ze haar titel van haar vader behouden.

Huwelijk

Ondanks hun voornemen om te trouwen, is het huwelijk met Durek voorlopig uitgesteld. Durek kampt al jaren met ernstige nierproblemen. Het afgelopen jaar is zijn gezondheid achteruitgegaan, waardoor de sjamaan een niertransplantatie moet ondergaan.

“Helaas konden we nog geen donor voor me vinden. Märtha zou het gedaan hebben, maar haar nier was niet geschikt. We blijven zoeken, ik heb goede hoop dat het goed komt”, liet hij weten aan het Duitse blad Bild.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden