Jan Rot Beeld ANP
Jan RotBeeld ANP

Ongeneeslijk zieke Jan Rot keert terug in ‘De slimste mens’

Oud-kandidaten keren nooit terug om een tweede poging te wagen in De slimste mens. Maar voor de ongeneeslijk zieke Jan Rot is er een uitzondering gemaakt. De 64-jarige Jan keert donderdag terug in het programma.

Anne-Flore MullerANP

Het is de laatste wens van de muzikant en cabaretier.

De slimste mens

In 2012 beet Jan Rot het spits af en deed hij mee met het eerste seizoen van De slimste mens. Hij deed het ontzettend goed, maar werd net voor de finale verslagen door cabaretier en presentator Arjen Lubach. De vraag “wat weet je van de Moulin Rouge?” wist Arjen te beantwoorden, waarmee hij het eerste seizoen won.

Laatste wens

Jan wond geen doekjes om zijn ambitie om een tweede poging te wagen op het behalen van de winst. Eerder zei presentator Philip Freriks hierover tegen hem: “Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug.” Het antwoord van Jan? “Tenzij het hun laatste wens is.”

Tweede kans

En zo geschiedde. Aankomende donderdag keert Jan Rot terug, en laat daarmee zijn laatste wens op een tweede kans in vervulling gaan. Naar eigen zeggen gaat het wel spannend worden, aangezien hij veel last zou hebben van zijn zogenaamde ‘chemobrein’.

Niet meer beter

Bij Jan werd in augustus 2021 weer kanker gevonden. Hij maakte dit destijds op Facebook bekend: “Een nieuwe scan windt er geen doekjes om: ik word niet meer beter. Uitzaaiingen alom. Hoeveel tijd ik nog heb wordt vanzelf duidelijk. Het is heel onwerkelijk, ik ben fysiek snel moe, maar heb verder nog weinig last”, schreef hij.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden