Bob Sikkes Beeld Bart Brussee
Bob SikkesBeeld Bart Brussee

Onmogelijke eisen in aflevering ‘Kopen zonder kijken’ geven Bob Sikkes stress

In de slotaflevering van Kopen zonder kijken leggen Lynn en Martijn hun volledige vertrouwen in de handen van makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkes. Met een budget van vier ton kan het jonge koppel een prima huis kopen, maar door hun wensenlijst wordt dat een uitdaging.

Televisie

Lize de BontBart Brussee

Lynn en Martijn wonen samen in een appartementje van 60 vierkante meter en zijn al ruim een jaar op zoek naar een grotere woning in Apeldoorn. De twee weten wat ze willen en hun wensenlijst is dan ook flink: een jaren ’30 woning, vrijstaand of twee-onder-een-kap, een tuin én minimaal drie slaapkamers. En misschien wel de belangrijkste eis: het huis moet in een bepaald gebied staan.

Niet realistisch

Alex laat gelijk weten dat hij vooral met die laatste eis niet zo blij is. “De rillingen lopen altijd over m’n rug, van m’n kruin tot aan m’n tenen, als ik heel veel kruizen zie.” Ook Bob laat een kritische noot vallen. Hij noemt de wensen van het koppel ‘totaal niet realistisch’. “Niet voor hun leeftijd, niet voor hun budget. Als je wat verder doorpraat, kom je erachter dat ze eigenlijk best mee kunnen buigen naar dingen die misschien wél mogelijk zijn.”

Serieuze mededeling

Alex doet er alles aan om een geschikte woning te vinden, maar komt al snel tot dezelfde conclusie als Bob: met deze eisen en dit budget gaat het niet lukken. Onverwachts gaat hij langs bij Lynn en Martijn met een serieuze mededeling. “Óf we gaan nu uit elkaar óf we gaan een nieuw plan bedenken”, stelt hij voor. Na een slapeloze nacht vol gepieker zijn de twee eruit: ze laten het type woning en de specifieke eisen die ze hadden los.

Teleurstelling

Kort daarna vindt Alex een geschikt woning, een ‘typisch Apeldoorns huisje’. Hoewel er asbest in de woning zit en er flink moet worden geklust, weten onze favoriete makelaar en bouwkundige zeker dat ze er iets moois van kunnen maken. Minder enthousiast zijn Lynn en Martijn. Als ze de nieuwe woning zien, kunnen ze de teleurstelling haast niet verbergen. De twee vinden de woning te klein en vragen zich af of alles kan worden verbouwd met hun budget. “Ik was er zelf niet gaan kijken”, zegt Lynn.

Asbestpaleis

Het lijkt er allemaal niet beter op te worden. Kort nadat Lynn en Martijn de woning hebben bezichtigd, blijkt dat ze een ‘asbestpaleis’ hebben gekocht. Er is minimaal 10.000 euro extra nodig om de asbest te verwijderen en dat geld is er niet. Volgens Bob moet er daarom op een ander vlak worden ingeleverd. “Dat wordt óf geen keuken óf geen badkamer óf geen dakkapel.”

Reacties

Gelukkig hebben Lynn en Martijn hun appartement verkocht mét winst, waardoor ze een potje met extra geld hebben. Het stel hoeft nergens op in te leveren en als ze hun nieuwe woning te zien krijgen, kunnen ze hun geluk niet op. Online laten de kijkers weten dat ook zij enthousiast zijn.

Bron: RTL4

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden