Ontknoping 'De verraders' zorgt voor grote opluchting bij Samantha Steenwijk Beeld De verraders
Ontknoping 'De verraders' zorgt voor grote opluchting bij Samantha SteenwijkBeeld De verraders

Ontknoping 'De verraders' zorgt voor grote opluchting bij Samantha Steenwijk

Eindelijk was het zo ver: de ontknoping van het RTL-programma De Verraders en dat betekent dat het gelieg en bedrieg eindelijk voorbij is. 1,2 miljoen mensen keken naar de finale die werd gespeeld door alleen maar vrouwen: Francis van Broekhuizen, Samantha Steenwijk, Loiza Lamers en Chatilla van Grinsven namen het tegen elkaar op.

RedactieDe verraders

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Kutwijven

In de vorige aflevering werd acteur Loek Peters weggestemd en dat kwam vooral omdat verrader Samantha de touwtjes in handen en dus zelf kon bepalen wie ze meenam naar de finale. Het kwam voor niemand als een verrassing dat ze voor Loiza, Chatilla en Francis koos. Loek Peters was hier minder blij mee: “Natuurlijk is het zuur om er in het zicht van de haven uit de liggen, maar het niet weten is nog veel erger. Wat een kutwijven”, aldus de acteur.

Niet meer liegen

Door te kiezen voor haar ‘besties’ in het spel, zet ze zichzelf wel op de kaart. Francis laat weten dat ze een blinde vlek heeft gehad voor Samantha. Maar die zit hier niet zo erg mee: het maakt haar niet uit wie er uiteindelijk met het zilver vandoor gaat. Ze vindt het belangrijker dat ze straks niet meer hoeft te liegen. “Ik ben blij dat dit de laatste dag is dat ik moet liegen, want ik kan het niet meer. Ik ben op. Het is een heel grote rugzak die ik meedraag en ik kan niet wachten op het verlossende woord.”

Uiteindelijk wordt het spel verder gespeeld en doet Francis haar betoog: “Ik had houvast bij Samantha. Ze was mijn ogen en mijn brein, zij is zo slim”, vertelt ze. “Samantha was echt geen Verrader, maar halverwege de week hebben ze haar gechanteerd, ik weet niet wat ze precies hebben gedaan, maar ze is erbij betrokken.” Ondanks dat, werd juist Francis weggestemd door Loiza en Chatilla.

Finale

Tijdens het finale onderdeel wordt het Samantha allemaal teveel, ze is in tranen. “Het is heel moeilijk om tegen mijn besties in het programma zo hard te moeten liegen, verlos me alsjeblieft.” Het spel wordt gespeeld en Samantha kiest uiteindelijk voor Chatilla, wat betekent dat het tussen hen gaat. “Wat een valse trut”, lacht Chatilla als Samantha kenbaar maakt dat zij de verrader was.

Tot slot is het nog de vraag wie er met de zilverbuit vandoor gaat. Maar beide vrouwen kiezen voor ‘trouw’ en dat betekent dat ze de buit delen. Een ontlading voor Samantha.

Samantha Steenwijk pakt oude hobby op: “Ik heb een paard gekocht”

Bron: RTL Boulevard, Linda. Beeld: De Verraders

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden