Ontmoedigende zoektocht voor ‘Kopen zonder kijken’-stel Vera en Dyan: “Ik word hier pissig van” Beeld RTL4
Ontmoedigende zoektocht voor ‘Kopen zonder kijken’-stel Vera en Dyan: “Ik word hier pissig van”Beeld RTL4

Ontmoedigende zoektocht voor ‘Kopen zonder kijken’-stel Vera en Dyan: “Ik word hier pissig van”

Vera en Dyan wonen in een piepklein appartement in Amsterdam-Oost. Ze houden van hun leven in de hoofdstad, maar willen graag groter wonen. Dat betekent dat ze op zoek moeten buiten de stad. Met hulp van het Kopen zonder kijken-team hopen ze hun droomwoning te vinden.

Lize de BontRTL4

Maar dat bleek een lastigere uitdaging dan verwacht. Zo lastig, dat het team de opdracht bijna wilde teruggeven.

Te weinig wensen in ‘Kopen zonder kijken’

In Kopen zonder kijken hebben deelnemers vaak te veel wensen, maar Vera en Dyan hebben volgens makelaar Alex juist te weinig wensen. Zo hebben de vrouwen geen idee waar ze precies naar op zoek zijn en waar de woning precies moet liggen. “Jullie schieten eigenlijk met hagel”, zegt Alex streng. “Ze hebben zelf niet echt een concreet beeld van wat ze nu precies zoeken. Ze dromen, maar die dromen worden iedere keer anders en dan moet je ze dus even met beide benen op de grond zetten en het concreter maken.”

Concrete plannen

Uiteindelijk komen er concrete plannen op tafel te liggen: een eengezinswoning van minimaal 90 m2 met een ‘speels’ karakter, minimaal drie slaapkamers, een zonnige tuin op het zuiden en een ruime achterom voor motoren. Het huis moet ergens tussen Amsterdam en Heiloo liggen en mag maximaal € 375.000 kosten.

Radicale verandering

Helaas wil de zoektocht niet vlotten en daarom moeten Vera en Dyan hun wensenlijstje aanpassen. De vrouwen gooien hun budget omhoog naar € 390.000, maar zelfs dat levert geen resultaat op, want na een jaar is er nog steeds geen woning. “Er moet iets radicaals veranderen”, zegt Alex. “Of misschien moet de opdracht worden teruggegeven.”

Pissig

Vera en Dyan zijn niet blij met dat nieuws. “Ik word hier een beetje pissig van, omdat ik gewoon weg wil uit die postzegel in Amsterdam. Ik raak wel een beetje ontmoedigd. Ik heb er niet zoveel zin meer in. Ik baal er wel erg van, dat durf ik wel te zeggen”, zegt Vera wanhopig. Toch wil het koppel nog één keer concessies doen en hun budget verhogen naar € 470.000.

Reacties ‘Kopen zonder kijken’

Niet lang daarna vindt Alex een parel van een huis in Castricum waar de dames ook enthousiast over zijn. Kijkers zijn echter verdeeld. De één noemt het een ‘tophuis’, de ander snapt de keuze voor ‘Hawaï chic’ niet.

Bron: RTL4

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden