De slimste mens Beeld Stijn Ghijsen
De slimste mensBeeld Stijn Ghijsen

Op déze datum start het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens’

Heb jij ook zo genoten van het twintigste seizoen van De slimste mens, met cabaretier Jasper van Kuijk als ultieme winnaar? Pak je agenda er dan snel bij, want het nieuwe seizoen verschijnt eerder op de buis dan je waarschijnlijk denkt.

Demi SchoenmakersStijn Ghijsen

Omcirkel maandag 26 december, want dan gaat het 21e seizoen van De slimste mens van start. Let wel even goed op met zappen. Normaal is dit populaire programma altijd op NPO2 te zien, maar de nieuwe reeks zal op NPO1 worden uitgezonden.

‘De slimste mens’

In de populaire kennisquiz van Philip Freriks nemen drie wisselende bekende Nederlanders het dagelijks tegen elkaar op in verschillende rondes, zoals 3-6-9, Open Deur, Puzzel en Galerij. De winnaar van de dag gaat automatisch door naar de volgende dag. De twee overige BN’ers gaan in de finale nog een laatste keer de strijd met elkaar aan. De persoon die het snelst op 0 seconden staat, gaat naar huis.

Commercial

De omroep heeft het zelf nog niet officieel naar buiten gebracht, maar een commercial verklapte dit weekend toch echt de startdatum. Vlak voor de wedstrijd tussen Nederland en Ecuador verschenen Philip en Maarten van Rossem op de buis met daarbij de tekst ‘Vanaf maandag 26 december 20.25'. Welke bekende Nederlanders het aandurven om plaats te nemen in de bekende stoelen is vooralsnog niet bekend.

Jasper van Kuijk

Eind augustus vond de finale van het twintigste seizoen plaats. Cabaretier Jasper van Kuijk liet finalisten Anniko van Santen en Erik van Muiswinkel achter zich en mocht de grote De slimste mens-bokaal mee naar huis nemen. Ruim 2 miljoen Nederlanders zagen hem winnen. Deze kijkcijfers bevestigen maar weer hoe populair de tv-quiz nog altijd is.

Het nieuwe seizoen van De slimste mens seizoen 21 is vanaf maandag 26 december dagelijks te zien op NPO1 om 20.25 uur.

Bron: Televizier

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden