Oud-medewerkers van Sonja Bakker bevestigen plagiaat-beschuldigingen én doen er nog een schepje bovenop Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Oud-medewerkers van Sonja Bakker bevestigen plagiaat-beschuldigingen én doen er nog een schepje bovenopBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Oud-medewerkers van Sonja Bakker bevestigen plagiaat-beschuldigingen (én doen er nog een schepje bovenop)

Eerder werd bekend gemaakt dat Sonja Bakker wordt beschuldigd van plagiaat en klakkeloos recepten van anderen zou overnemen. Nu doen haar oud-werknemers daar nog een schepje bovenop.

Oud-medewerkers van Sonja Bakker klappen uit de school. In de media noemen ze hun voormalige baas ‘keihard’, meldt Shownieuws.

Keiharde zakenvrouw

“Op tv komt ze leuk en soms dom over, maar Sonja is een keiharde zakenvrouw voor haar freelance medewerkers”, aldus een van de oud-medewerkers tegen RTL Boulevard.

Plagiaat

Daarnaast bevestigen de oud-medewerkers de beschuldigingen van plagiaat. Zo laten ze weten dat Sonja haar medewerkers vroeg om drie dingen aan het gekopieerde recept te veranderen, om de schijn te wekken dat het om zelfbedachte recepten ging.

Recepten van Smulweb

Een oud-medewerker vertelt hierover: “In de boeken die bij Lidl zijn verkocht, staan dus gewoon recepten die op bijvoorbeeld Smulweb, Uit Pauline’s Keuken of via Google zijn gevonden of vertaald.”

Waarschuwingen

Sonja zou door haar medewerkers zelfs gewaarschuwd zijn: “We werkten met een relatief kleine club mensen aan de boeken en hebben haar als medewerkers vaak gewaarschuwd. Dat zelfs wij zagen dat het te veel leek op het origineel, maar vaak was er niets meer aan te doen, omdat de foto’s er al waren, en je niets meer kon aanpassen.”

Vriend Barry

Ook over Sonja's vriend Barry hebben de oud-medewerkers wat te zeggen. Hij zou werknemers van Sonja hebben bedreigd: “Hij zette het bedrijf steeds meer naar zijn hand en zette de ene na de andere medewerker uit het bedrijf. Hij bedreigde medewerkers of zorgde ervoor dat ze niet meer werden betaald.”

Instagram

Eerder werd het Instagram-account van Sonja offline gehaald. Dit zou zijn gebeurd omdat haar pagina meermaals werd gerapporteerd door mensen die Sonja van plagiaat beschuldigen.

Zo nam Sonja Bakker afscheid van haar vader

Bron: Shownieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden