Peter Heerschop moet na 20 jaar stoppen met zijn column op Radio 538 Beeld BrunoPress
Peter Heerschop moet na 20 jaar stoppen met zijn column op Radio 538Beeld BrunoPress

Peter Heerschop moet na 20 jaar stoppen met zijn column op Radio 538

Twintig jaar lang was Peter Heerschop (61) elke week met zijn column te horen op Radio 538. Maar nu moet hij helaas stoppen, en snel ook! Volgende week al is zijn laatste bijdrage te horen.

Doortje ScheepersBrunoPress

Volgens de cabaretier is het stoppen niet helemaal op eigen initiatief gegaan. Peter had een gesprek aangevraagd om van de leiding van de zender te horen of ze nog wel tevreden zijn. Later kreeg hij te horen dat het ‘een goed idee’ van hem was om te stoppen. “Dat was even een schok, want die column is voor mij nogal een ding”, legt Peter uit. “Maar alles houdt een keer op en misschien is dit ook wel het goede moment.”

Nieuw radioseizoen bij Radio 538

In een reactie laat Talpa aan RTL Boulevard weten dat Peter volgende week inderdaad voor het laatst te horen is. “Met de start van het nieuwe radioseizoen en de eerste positieve effecten van 90’s @ 9.00, hebben we besloten de focus geheel te leggen op dit programma-onderdeel, dat iedere dag tussen 09.00 uur en 10.00 uur te horen is in De 538 Ochtend met Wietze en Klaas”, laat de zender weten. Wel willen ze Peter bedanken voor de twintig jaar waarin hij het nieuws van de week ‘prachtig wist te brengen in de vorm van een column’. “We genieten daar komende week nog één keer van.”

Peter Heerschop en Libelle

Gelukkig hoef je hem niet te missen, Peter schrijft om de week op zondag een column voor Libelle. Peter is acteur, cabaretier en schrijver, maar sinds de eerste lockdown is hij - tot zijn eigen verbazing – ook nog iets anders: een Libelle-man! Benieuwd naar zijn verhalen? Je leest alle columns van Peter hier.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden