René Froger:
René Froger: "Toen mijn moeder overleed wilde mijn vader ook niet meer"Beeld BrunoPress

René Froger: "Toen mijn moeder overleed wilde mijn vader ook niet meer”

In 2009 verloor Renee Froger kort na elkaar beide ouders. Een heftige, verdrietige tijd waar de zanger het soms nog steeds moeilijk mee heeft. In Op de gevoelige plaat vertelt hij openhartig over dit grote gemis in zijn leven.

RedactieBrunoPress

In de serie van fotograaf William Rutten vertelt René hoe de laatste periode met zijn ouders was.

Verlies

De ouders van René Froger stierven plots vrij snel achter elkaar. In 2009, beiden waren nog maar eind zestig. “Verschrikkelijk”, begint de zanger. “Mijn moeder was diabetes type 2 patient en lag in het ziekenhuis. Ze belde me vanuit het ziekenhuis en ik ben erheen gegaan in mijn eentje”, herinnert hij zich.

Emotioneel afscheid

“Het mooiste aan haar laatste levensdag was dat ik eigenlik nooit zo lang met mijn moeder heb gesproken, want ik was altijd met familie bij haar. Maar de avond dat ze overleed heb ik drie uur alleen met haar gesproken. Dat was heel emotioneel”, aldus René Froger. Toen hij die avond naar huis ging werd zijn vrouw Natasja de volgende ochtend gebeld. “Die nacht was mijn moeder overleden.”

Geen zin meer

Een paar weken later zou hij met zijn gezin en vader vertrekken naar Moskou voor het songfestival, vertelt René. “Maar diezelfde nacht werd mijn vader opgenomen. En dat was verschrikkelijk. Ik denk dat hij geen zin meer had, toen mijn moeder stierf was mijn vader als het ware geamputeerd. Ik denk dat hij echt niet meer wilde”, vertelt de zanger aan William Rutten.

Gelukkig stond zijn vrouw Natasja al die tijd naast zijn zijde. Hij en de blondine zijn al 30 jaar getrouwd. René: “Dat is de liefde van mijn leven. M’n beste vriend. Ze is alles”.

René Froger: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden