Rob de Nijs had longembolieën die hem fataal konden worden Beeld BrunoPress/Harold Versteeg
Rob de Nijs had longembolieën die hem fataal konden wordenBeeld BrunoPress/Harold Versteeg

Rob de Nijs had longembolieën die hem fataal konden worden

Vorige maand werd zanger Rob de Nijs met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het zag er somber uit voor de artiest. Zijn vrouw Henriëtte vertelde dat hij door het oog van de naald was gekropen. Donderdag vertelde ze in Tijd voor Max op NPO 1 dat het longembolieën waren die hem bijna fataal werden.

Birgit RoobolBrunoPress/Harold Versteeg

“Hij glipte tussen mijn vingers vandaan”, vertelt ze. “Rob ademde niet meer.” Ze voelde geen hartslag bij haar man, die lijdt aan de ziekte van Parkinson. “Dat was horror.” Henriëtte belde het alarmnummer. “En ik heb op een gegeven moment tegen die mevrouw gezegd: dit gaat niet goed. Maar zij vroeg me nog meer dingen en toen heb ik echt geschreeuwd: hij glipt onder mijn handen vandaan, er moet nu wat gebeuren.”

Mond-op-mond

Het was een hele stressvolle situatie. Ze moest haar man zelfs mond-op-mondbeademing geven. Uiteindelijk kwamen de hulpdiensten ter plaatse. “Binnen no-time stond het hele huis vol met mensen.”

De zanger is naar het ziekenhuis gebracht met een kloppend hart en een ademhaling. “We wisten nog niet wat er aan de hand was”, vertelde ze. Uiteindelijk bleek dat hij forse longembolieën had. Bij een longembolie is een bloedvat naar de longen afgesloten door een bloedpropje, waardoor verminderd zuurstof in het bloed kan komen. “Het scheelde niet veel.” Inmiddels is de zanger uit het ziekenhuis en hij zit nu in een revalidatiecentrum. De situatie is stabiel.

Kaarsje branden

Toen Rob in het ziekenhuis lag vroeg Henriëtte of mensen een kaarsje wilden branden en dit wilden delen via social media. Dit deed ze vroeger met haar ouders als iemand “extra steun nodig had”, maar ook verwees naar het nummer ‘Zet een kaars voor je raam’ van Rob. Ze kreeg veel respons op de oproep. “Het was zeer ontroerend en ik heb ook echt het idee dat dat hem heeft geholpen.”

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden