Rolf Sanchez onthult in 'Rooijakkers over de vloer':
Rolf Sanchez onthult in 'Rooijakkers over de vloer': "Ik veroorzaakte een heftig auto ongeluk"Beeld RTL still

TV

Rolf Sanchez onthult in 'Rooijakkers over de vloer': "Ik veroorzaakte een heftig auto-ongeluk”

In Rooijakkers over de vloer brengt Art een bezoek aan Rolf Sanchez. De populaire zanger staat bekend om zijn stralende lach, maar Art komt er al snel achter dat achter die lach ook een hoop verdriet schuilgaat.

Tara StokdijkRTL still

Dat heeft alles te maken met een auto-ongeluk dat Rolf veroorzaakte toen hij in Amerika woonde.

Rolf Sanchez over auto-ongeluk

Rolf woonde jarenlang in Amerika, waar hij veel succes had als zanger. Toch denkt hij niet alleen met plezier aan die tijd terug: “Ik heb enorm veel succes beleefd in Amerika en ik heb veel mooie dingen mee mogen maken, tegelijkertijd was het ook de zwaarste, moeilijkste en heftigste periode uit mijn leven. Daarom is het moeilijk voor mij om aan die tijd terug te denken op een positieve manier. Het is dubbel”, vertelt Rolf.

Groot dieptepunt

Over zijn grootste dieptepunt onthult hij: “Ik heb een heel groot auto-ongeluk gehad, dat ik zelf heb veroorzaakt.” Hij botste frontaal op een andere auto, die als gevolg van een beroerte van de bestuurster plots voor hem stilstond. “Ik zag het te laat en ik remde te laat en ik knalde vol op haar”, aldus Rolf.

Schadeclaim van 36 miljoen

Getuigen zagen dat de vrouw plots stil stond en namen het voor Rolf op tegenover de politie. Toch belandde hij in een juridische nachtmerrie. Het slachtoffer eiste maar liefst 36 miljoen euro schadevergoeding.

Heftige beelden

De procedure duurde in totaal twee jaar. Toen Rolf naar Amerika terugging voor de rechtszaak, kreeg hij beelden te zien van vlak na het ongeluk: “Ik kreeg beelden te zien van die vrouw en die zag er niet heel goed uit. Die heeft een hele operatie gehad waarbij haar hoofd open lag. Dat was heel heftig om te zien.”

Vrijgesproken

Uiteindelijk is Rolf vrijgesproken, omdat de vrouw haar riem niet om had en haar verzekering niet helemaal goed geregeld was. Een goede afloop voor de zanger, maar de situatie heeft een enorme impact op hem gemaakt: “Ik heb altijd een glimlach opgezet maar vanbinnen ging ik helemaal kapot. Ik was bang voor alles, zag het licht niet meer.”

Reacties

De kijkers van Rooijakkers over de vloer schrikken van het verhaal van Rolf en de enorm hoge schadeclaim. Ze leven met de zanger mee, zo laten ze op Twitter weten.

Art Rooijakkers over de ergste kater die hij ooit had:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden