Sarita Lorena Beeld AVROTROS
Sarita LorenaBeeld AVROTROS

Door een diep dal

Sarita raakt kijkers ‘Beste zangers’ met heftige verhalen over haar verleden

In de Beste zangers-aflevering van donderdag staat zangeres Sarita Lorena (25) centraal. De openhartige verhalen over haar verleden zorgen voor veel emoties bij de artiesten én kijkers thuis.

Demi SchoenmakersAVROTROS

Halverwege de aflevering weet zanger Ferdi de gevoelige snaar bij Sarita te raken.

Sarita in Beste zangers

Het 15e seizoen is een heus jubileumseizoen en staat in het teken van iconische liedjes, persoonlijke verhalen en nieuwe vriendschappen. Dit seizoen zingen Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes elke week weer de sterren van de hemel. De zesde aflevering staat helemaal in het teken van Sarita Lorena.

Braziliaanse roots

Sarita bracht haar kinderjaren door bij haar opa en oma in Brazilië, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Zeeuws-Vlaanderen. Door naar de liedjes van K3 te luisteren, leerde de zangeres steeds beter Nederlands praten. In 2018 breekt ze door, dankzij haar deelname aan FunX Talent. Haar Braziliaanse roots hoor je nog altijd in de muziek die ze maakt.

Giftige relatie

Wanneer Ferdi vertelt dat hij het nummer The climb van Miley Cyrus aan haar gaat voordragen, breekt Sarita. Dit nummer speelt een grote rol in haar leven. Ze luisterde er vaak naar tijdens de relatie met haar ex-vriend. Hij was zwaar drugsverslaafd, waardoor ze uiteindelijk in een giftige relatie terechtkwam.

Diep dal voor Sarita

Sarita geeft toe dat ze erg jong was toen ze de jongen in kwestie leerde kennen. “Ik had daarvoor niet echt genoeg ervaring gehad met relaties, ik wist niet wat liefde écht inhield. Vandaar dat ik genoegen nam met weinig”, vertelt ze geëmotioneerd. “Alleen hij zat heel erg met zichzelf en was onzeker. Dat reflecteerde hij op mij, waardoor er heel veel ruzies ontstonden.”

De zangeres maakt uiteindelijk een moeilijke beslissing nadat haar vriend besluit voor haar ogen een zelfmoordpoging te doen. “Ik dacht: nu moet ik echt voor mezelf kiezen. Want als ik dat niet doe, verlies ik mezelf.” Wanneer ze dat vertelt, kan ze haar tranen niet meer in bedwang houden en wordt ze door presentator Jan en alle andere kandidaten getroost.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Ferdi vindt het ontzettend knap dat Sarita uit deze donkere tijd is geklommen. Hij heeft het nummer The climb daarom in een nieuw jasje gestoken en met zijn vertaling Geef nooit op weet hij Sarita echt te verrassen.

Schietpartij na Beste Zangers

Wat Sarita en alle Beste zangers-kandidaten tijdens de opnames in april nog niet konden weten, is dat afgelopen juli Sarita’s vriend, Siki Martina, om het leven zou komen bij een schietpartij. Hierdoor is de aflevering nu extra beladen.

“Ik kan niet naar Sarita kijken en luisteren zonder emotie, dat ze daar geniet, zoveel moois laat zien en horen en het ergste voor haar moet komen”, schrijft een kijker op Twitter. Iemand anders reageert met: “En dan te bedenken dat zij na de opnames weer een dramatisch gebeurtenis heeft meegemaakt.”

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Beste zangers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden