Simon Keizer geeft taalflater toe:
Simon Keizer geeft taalflater toe: "Ik heb een fout gemaakt in 'Pak maar m’n hand'"Beeld SBS

Simon Keizer geeft taalflater toe: "Ik heb een fout gemaakt in 'Pak maar m’n hand‘”

Donderdagavond was de eerste aflevering van een nieuw seizoen Tien voor taal te zien. Nick & Simon weten daarin niet alleen behoorlijk wat goede antwoorden te geven, Simon komt ook nog eens met een bekentenis over het nummer Pak maar m’n hand.

RedactieSBS

Nick Schilder en Simon Keizer nemen het op tegen Irene Moors en Dennis van der Geest. Beide duo’s moeten zo veel mogelijk taalvragen goed beantwoorden. Dat lukt het zangduo aardig. De twee werken dan ook regelmatig met taal voor hun zelfgeschreven nummers.

Pak maar m’n hand

Dat zelfs taalkunstenaars wel eens een foutje maken, blijkt als Simon vertelt over het succesnummer Pak maar m’n hand. “Volgens mij heb ik een fout gemaakt in Pak maar m’n hand“, biecht hij op. “In de tekst ‘zitten er geen vleugels aan een vogel, vliegt het toch nooit ergens heen’ zit een fout.”

Foutje

Weet jij de fout te spotten? Geen zorgen, Simon wijst hem voor je aan. Hij doelt namelijk op het woordje ‘het’ in het laatste deel van de zin. Daarmee verwijst hij naar vogel, maar je kunt niet ‘het vogel’ zeggen. Het is namelijk een ‘de’-woord. Daarom zou er in die laatste zin niet met ‘het’ verwezen moeten worden naar vogel, maar met ‘deze’.

Balen

“Dat nummer is een hit geworden, dus dat is best wel balen”, geeft Simon toe. Toch heeft hij ook een oplossing gevonden. “As ik het zing, doe ik het wel goed.” Bij een live optreden zul je Simon dus niet op een taalfout betrappen.

Wist je dat de schoonvader van Simon Keizer wereldberoemd is? Dit is ‘m.

Bron: 10 voor taal, Sbs, Onze taal. Beeld: Sbs.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden