AMSTERDAM, 26-08-2021 , 

Launch party van het DeLaMagazine in het DeLaMar, Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

Op de foto:  Simone Kleinsma Beeld Brunopress/Patrick van Emst
AMSTERDAM, 26-08-2021 , Launch party van het DeLaMagazine in het DeLaMar, Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstOp de foto: Simone KleinsmaBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Simone Kleinsma dankbaar dat ze kinderen van overleden partner nog regelmatig ziet

Simone Kleinsma heeft vier jaar na het overlijden van haar partner Guus Verstraete nog steeds goed contact met zijn kinderen en kleinkinderen. In een openhartig interview aan De Telegraaf vertelt de 63-jarige actrice dat ze daar erg blij mee is.

Bijzondere band

Volgens Simone gebeurt het vaak dat het contact verwaterd.

Raar vriendinnetje

“Ik zie de kleinkinderen opgroeien, dat is zo leuk. Hun leeftijd varieert van zes tot twintig”, vertelt ze. “Ik ben nooit echt een oma geweest, meer een raar vriendinnetje. Ook voor de meiden zelf, die nog klein waren toen ik in hun leven kwam.”

Stukjes Guus

Simone vertelt dat de kleinkinderen haar ‘Moni’ noemen. “Wij waren nooit op vaste dagen oppasopa en -oma, dat liet het werk ook niet toe. Maar als ze er zijn, is het altijd leuk. Dat is een rijkdom hoor, het zijn natuurlijk stukjes Guus.”

Fluisteren in oor

De actrice vindt het pijnlijk dat Guus zijn kleinkinderen niet ziet opgroeien, maar zelf voelt ze zijn aanwezigheid nog steeds. “Hij fluistert in mijn oor, zeg ik dan. Met name bij beslissingen nemen”, legt ze uit. “Ik heb genoeg mensen om me heen die me kunnen adviseren, maar toch moet je de knoop zelf doorhakken. Als ik dan hoor wat Guus fluistert, is dat omdat ik hem zo goed kende dat ik weet wat hij zou hebben gezegd.” Simone omschrijft het als een ‘soort omarmd gevoel’. “Dat is heel fijn.”

Bron: De Telegraaf

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden