null Beeld RTL
Beeld RTL

Speurneuzen opgelet: nieuw opsporingsprogramma ‘Opsporing NL’ binnenkort op tv

Goed nieuws voor alle fans van Opsporing verzocht, want de politie gaat nóg een tv-programma maken om aandacht te vragen voor actuele opsporingsonderzoeken. Het programma heet Opsporing NL en RTL 5 gaat het uitzenden.

Suzanna TimmerRTL

Het wordt dus een tegenhanger van het populaire Opsporing verzocht op de publieke omroep met presentatrice Anniko van Santen. Het principe is hetzelfde, namelijk tips en informatie binnenkrijgen en zo verdachten opsporen en misdrijven oplossen.

De nieuwe Ellie Lust

Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies en interviews met slachtoffers, schetsen presentator Pim Sedee en politiewoordvoerder Shirien Elsaid als ‘nieuwe’ Ellie Lust de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Sedee presenteert ook online voor De Telegraaf en is dus een nieuw gezicht bij RTL.

Opsporing NL anders dan Opsporing verzocht

Opsporing NL wordt volgens RTL anders dan Opsporing verzocht. Ze gaan meer zaken vanaf locatie behandelen. Pim en Shirien presenteren vanaf verschillende locaties in Nederland en roepen getuigen of kijkers die deze situaties herkennen actief op om de politie te helpen met hun informatie.

Behulpzame kijkers

Woordvoerder Franki Klarenbeek van het landelijk opsporingscommunicatieteam van de politie laat weten dat het heel waardevol is dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken. “Zij zijn onze extra ogen en oren, voorzien ons van tips en informatie en we weten uit ervaring dat mensen de politie ook graag helpen om zaken oplossen.” Het blijkt dus dat dergelijke crimeprogramma’s de politie enorm helpen. Regelmatig worden zaken opgelost, ook nog na vele jaren.

Start Opsporing NL

Opsporing NL start 30 mei bij RTL 5 en is wekelijks op maandag om 20.30 uur te zien.

Bron: RTL

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden