Stamelende Johan Jelies in ijswinkel zorgt voor hilariteit bij ‘Een huis vol’-kijkers
 Beeld KRO-NCRV
Stamelende Johan Jelies in ijswinkel zorgt voor hilariteit bij ‘Een huis vol’-kijkersBeeld KRO-NCRV

Stamelende Johan Jelies in ijswinkel zorgt voor hilariteit bij ‘Een huis vol’-kijkers

Een huis vol volgt de vakantie van de familie Jelies in Luxemburg. Kijkers hebben woensdagavond hardop moeten lachen om het gestuntel van vader Johan in de ijswinkel.

Lize de BontKRO-NCRV

Er moesten maar liefst zeventien (!) ijsjes worden besteld.

Bezoekje aan waterval

De familie Jelies trekt op met het gezin van Aida’s vriendje Sven. Omdat zij vier kinderen hebben, zijn ze in totaal met zeventien mensen op vakantie. Je zou misschien denken dat het een onmogelijke opgave is om dertien kinderen in het vizier te houden, maar Johan en Janneke willen met z’n allen een bezoekje brengen aan een waterval.

Halt, halt, halt

Daarna besluiten de twee gezinnen dat het tijd is voor een ijsje. Vader Johan krijgt de taak om zeventien ijsjes te bestellen en doet dat in het Duits inclusief een Duits accent. “Ein Karamell”, begint hij. Of nee, toch niet: “Halt, halt, halt”, roept hij er achteraan. Het moet toch een bolletje met chocola zijn.

Zwei bolletjes

Vervolgens wil Johan vragen om twee bolletjes. “Zwei bolletjes, zwei euh… zwei”, stamelt hij. Gelukkig is de medewerkster gewend aan Nederlandse toeristen en verstaat ze een beetje Nederlands. “Dat is een stuk makkelijker, hè”, verzucht Johan. Voor de zeventien ijsjes moet het gezin uiteindelijk 30,21 euro afrekenen. Maar goed, het is natuurlijk wel vakantie. “Die pinpas moet maar gewoon gaan”, vindt Johan.

Reacties op Johan Jelies

Kijkers hebben hard moeten lachen om het gestuntel van Johan. ‘Johan spreekt ook een aardig woordje over de grens’, grapt een kijker. Een ander: ‘Zwei bolletjes, waffels. Beetje mijn Duits’.

Bron: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden