Elvis Beeld Getty Images
ElvisBeeld Getty Images

Sterfdag Elvis Presley: aan deze vrouwen verloor de rockster zijn hart

Het is maandag 44 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Ter ere van zijn indrukwekkende carrière en eindeloos aantal hits zetten we de mooiste foto's van hem en zijn vrouwen op een rij.

Anne-Flore MullerGetty Images

Want de Blue suede shoes-zanger verloor zijn hart meer dan één keer aan een bloedmooie vrouw.

Moederskindje

De belangrijkste vrouw in het leven van Elvis was volgens meerdere bronnen niet een van zijn geliefden, maar zijn moeder. Gladys Love Smith trouwde in 1933 met Vernon Presley. Op 8 januari 1935 kregen ze een tweeling, waarvan Jesse Garon het niet overleefde. Het verlies van zijn tweelingbroer zou de band tussen Elvis en zijn moeder nog sterker hebben gemaakt. In augustus 1958 stierf Gladys aan hepatitis.

Elvis en Anita Wood

De eerste vlam van Elvis was Anita Wood, met wie hij samen was toen zijn moeder overleed. Hij en de dj en zangeres leerden elkaar kennen via een gezamenlijke vriend. Elvis noemde haar liefkozend Little, en de twee waren bijna in het huwelijksbootje gestapt. Van een echt huwelijk is het echter nooit gekomen.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Elvis en Priscilla Beaulieu

Elvis en Priscilla stapten wél in het huwelijksbootje. De twee ontmoetten elkaar toen Priscilla veertien was en ze met haar ouders in het Duitse Wiesbaden woonde. Op haar zeventiende verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar ze introk bij Elvis en zijn moeder en stiefvader. Ze trouwden in 1967. Op 1 februari 1968 kregen ze samen een dochter, Lisa Marie. Aan het huwelijk kwam in 1973 alweer een einde. Na de scheiding kreeg Priscilla een relatie met karateleraar Mike Stone.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Elvis en Linda Thompson

Na zijn scheiding verloor Elvis zijn hart aan actrice, zangeres en beauty pageant winnaar Linda Thompson. Ze hadden een relatie van 1972 tot 1976. Na slechts drie maanden verkering trok ze al bij hem in op Graceland. Kort na hun break-up overleed Elvis , maar Linda en de dochter van Elvis hebben nog altijd goed contact.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bron: Doyouremember, Wikipedia

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden