Kijktip: 'The passion' krijgt vervolg op Hemelvaartsdag Beeld KRO-NCRV
Kijktip: 'The passion' krijgt vervolg op HemelvaartsdagBeeld KRO-NCRV

‘The passion’ krijgt een vervolg op Hemelvaartsdag

The passion 2022 was op 14 april live vanuit Doetinchem te zien. Maar er komt ook nog een vervolg: op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, zie je The passion Hemelvaart. En daarin heeft Kim-Lian van der Meij als Maria Magdalena een heel belangrijke rol.

Tara StokdijkKRO-NCRV

The passion gaat natuurlijk over het paasverhaal, maar met dit vervolg willen de organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland ook aandacht schenken aan het verhaal van Hemelvaart.

The passion Hemelvaart

Volgens de Bijbel staat Jezus met Pasen op uit de dood. Het verhaal rond Hemelvaart vertelt hoe hij vervolgens naar de hemel ging. Een officiële christelijke feestdag waarvan de betekenis niet heel bekend is, vindt KRO-NCRV.

‘Lichtpuntjes in donkerste dagen’

“Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen”, laat Peter Kuipers, directievoorzitter bij de KRO-NCRV, weten over The passion Hemelvaart. “Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap. Dit verhaal laat bij uitstek zien dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn. Daarmee willen we kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan.”

Cast The passion Hemelvaart

In dit vervolg spelen dezelfde acteurs als in de originele The passion op 14 april. Dat zijn Soy Kroon als Jezus, Noortje Herlaar als Maria, Thomas Cammaert als Petrus, Kim-Lian van der Meij als Maria Magdalena, Dennis Weening als Judas, Sabri Saad El Hamus als Pilatus en Ruud de Wild als verteller. Naast Judas, Petrus en Maria Magdalena zijn er natuurlijk nog negen andere discipelen. Lees hier welke BN’ers deze rollen hebben gekregen.

Maria Magdalena in de spotlights

In het vervolg gaat er wel extra aandacht uit naar Maria Magdalena (gespeeld door Kim-Lian van der Meij). Eindredacteur Reinder van Dijk van KRO-NCRV vertelt aan Trouw: “Zij was de eerste die Jezus na zijn opstanding zag. Voor mij gaat het verhaal over vertrouwen en hoop. In ons verhaal is ze een vrouw die met zichzelf worstelt, en haar vertrouwen herwint door haar contact met Jezus.”

The passion Hemelvaart zie je op 26 mei om 20.30 uur op NPO 1.

Soy Kroon, de jongste Jezus ooit in The passion, is klaar voor de volgende stap in zijn relatie met actrice Holly Brood:

Bron: KRO-NCRV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden