'The voice' haalt alle video's van optredens en audities van YouTube: kandidaten zijn boos Beeld Brunopress
'The voice' haalt alle video's van optredens en audities van YouTube: kandidaten zijn boosBeeld Brunopress

‘The voice’ haalt alle video’s van optredens en audities van YouTube: kandidaten zijn boos

Tot voor kort had The voice of Holland een eigen YouTube-kanaal vol met video’s van audities en optredens én met 1,2 miljoen abonnees. Dat kanaal is nu leeggehaald, meldt Linda.

Tara StokdijkBrunopress

Dit tot ongenoegen van de kandidaten van het programma.

YouTube-kanaal leeggehaald

Ondanks alle misstanden bij de The voice zijn die video’s namelijk veel waard voor de kandidaten die daarop te zien zijn. Oud-deelnemer Jermain van der Bogt, beter bekend als Wudstik, schreef er een Instagram-post over.

Reactie Wudstik

Hij begint zijn post: “Ik heb vernomen dat het officiële TVOH-kanaal alle video’s heeft verwijderd van YouTube waaronder mijn auditie en de legendarische battle (als ik zo vrij mag zijn) tussen Jarno Ibarra en mij van Cry me a river. Jammer...”

Rotte appels

Hij vervolgt: “Wanneer een boom een paar rotte appels lijkt te hebben hoef je deze niet meteen te kappen. Maak het goed door deze keer echte experts in te zetten als jury en haal niet alles offline om vervolgens stilletjes in de schaduw te verdwijnen.”

Reacties van andere kandidaten

Wudstik ontvangt veel reacties op zijn post, ook van andere The voice-kandidaten zoals David Dam en Shirma Rouse, die het met hem eens zijn. Hij bedankt daarvoor op Instagram Stories. Hij legt uit dat hij hoopt dat de video’s weer terug zullen komen op YouTube. “Nog steeds zijn er mensen die ons ontdekken via die video’s, zowel in Nederland als in het buitenland.”

Rare actie

Later schrijft hij op Instagram: “Ik vind het nog steeds een hele rare actie met name omdat geen van alle kandidaten vooraf netjes zijn ingelicht. Het voelt alsof iedereen inclusief de staff/medewerkers er nu een beetje voor moeten boeten. Volgens mij stond dit platform voor het geven van een podium voor een breder publiek en niet andersom.”

Maan openhartig over leven na The voice

Bron: Linda

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden