Tim Hofman komt donderdag met een ‘BOOS’-aflevering over het koningshuis en Defensie Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Tim Hofman komt donderdag met een ‘BOOS’-aflevering over het koningshuis en DefensieBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Tim Hofman komt donderdag met een ‘BOOS’-aflevering over het koningshuis en defensie

Tim Hofman komt met een BOOS-aflevering over de band tussen defensie en de koninklijke familie. Dat kondigt hij zojuist aan op Twitter.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Tim schrijft: “De afgelopen maanden werkten BOOS en Vrij Nederland samen aan een verhaal over de band tussen defensie en de koninklijke familie. Conclusie: defensie is bereid de regels te buigen voor de familie én trekt leden voor. Al vier generaties lang: van Bernhard tot Lucas van Vollenhoven.”

Tim Hofman over Boos-aflevering

Hij deelt de eerste beelden van de uitzending. Tim: “Hoofdrolspelers zijn Pieter van Vollenhoven, zijn zoon Pieter-Christiaan van Oranje en Lucas van Lippe-Biesterfeld. Over snelle bevorderingen, bijbehorende salarissen en meer.”

Regels worden verbogen

Volgens het persbericht op de website van BNNVARA worden er eretitels verstrekt aan leden van de koninklijke familie en wordt er tegen besluitvorming van bovengestelde officieren ingegaan. Niet alleen vroeger, maar ook nog vandaag de dag.

Neef van Van Vollenhoven

Zo schrijft BNNVARA over Lucas van Lippe-Biesterfeld, de neef van Pieter van Vollenhoven: “Hij ging na het behalen van zijn vwo-diploma in 2020 direct aan de slag bij de Koninklijke Militaire Academie, waar hij na elf maanden, waar het normaal anderhalf tot vier jaar duurt, werd bevorderd tot officier en kort daarna op missie ging naar Irak. Hoewel het behalen van een technische opleiding (VTO) een verplicht onderdeel is binnen de opleiding, wordt deze eis voor Van Lippe-Biesterfeld losgelaten.”

Geen incident, maar een patroon

Dit zou geen incidentje zijn, maar een patroon. Dat wordt tegenover BOOS beaamd door hoogleraar Staatsrecht professor Wim Voermans, die voor BOOS en Vrij Nederland de zaak en onderliggende stukken bekeek, maar ook door minister van defensie Ollongren.

Donderdag te zien

De uitzending is donderdag om 16:00 uur te zien op het YouTube-kanaal van BOOS. Aanstaande zaterdag gaat de editie van Vrij Nederland hier verdiepend op verder. Tim zit woensdagavond in de talkshow Beau om over de uitzending te praten.

Reactie RVD

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft inmiddels gereageerd op deze aankondiging. Een woordvoerder meldt dat er een ‘lange historische band is tussen de koninklijke familie en defensie.’ “De band gaat al eeuwen terug”, aldus de RVD. “Vroeger waren leden van de koninklijke familie zelfs legeraanvoerder. Die band is heel belangrijk voor de koninklijke familie.”

Inhoudelijke reactie pas na de uitzending

De RVD wil inhoudelijk pas reageren nadat de uitzending is geweest en wil ook niet zeggen of BNNVARA en Vrij Nederland om een reactie hebben gevraagd aan de koninklijke familie.

Hoe omschrijft Tim Hofman zijn stijl? En wat houdt hem tegen om zich te kleden zoals hij echt wil?

Bron: Twitter Tim Hofman, AD

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden