Kandidaat Tjerk in B&B vol liefde Beeld RTL
Kandidaat Tjerk in B&B vol liefdeBeeld RTL

Tjerk haalt woede ‘B&B vol liefde’-kijkers op de hals met opmerking over ‘Ons Soort Mens’

Het is heerlijk vertoeven op het Portugese eiland Madeira voor Tjerk. Hij heeft in b&b-eigenaresse Ted iemand gevonden die op dezelfde elitaire golflengte zit. Maar over de komst van de nieuwe infiltrant (lees: logé) Ben is Tjerk niet te spreken, zo is maandagavond te zien in B&B vol liefde.

Renée MulckhuijseRTL

Tjerk heeft namelijk niet zo’n hoge pet op van feestmuts Ben, een gepensioneerde garagehouder. “Het is een soort Pipo de Clown met die pet op.”

Tjerk vindt Ben niet ‘OSM’

Ted, inmiddels onder de indruk van haar logé, benoemt het eerder al even. Ze is van mening dat zij en Tjerk ‘uit dezelfde school komen’. Voor wie niet duidelijk is wat ze daarmee bedoelt, gebruikt Tjerk een term: OSM. Dat staat voor Ons Soort Mens.

“Ik denk dat Ben niet bij Ted past”, begint hij. “Verschillende achtergronden, verschillende opleidingen. Het is een ander niveau. Ted is meer OSM’er, weet je. Die moet OSM hebben. Niet denigrerend bedoeld”, voegt Tjerk er wel degelijk denigrerend aan toe. Dat Ben in tegenstelling tot Tjerk zijn talen niet spreekt, is ook een faux pas.

Andere kring

Volgens Tjerk is het duidelijk dat Ben uit een andere kring komt en een ander intelligentieniveau heeft. Daarom denkt hij dat een liefdesrelatie tussen Ted en Ben nooit zou werken. “Dat is vaak moeilijker communiceren en dat geeft een verschil. Heel simpel.”

Dat Ben ‘moeilijker kan communiceren’ wordt bij aankomst al onderuitgehaald. Met een persoonlijke, lieve brief en een cadeau weet hij Ted te raken. Bovendien zijn de twee al tijden bevriend, waardoor het juist Tjerk is die 1-0 achter lijkt te staan en bijna geen woord meer zegt sinds Ben is gearriveerd.

Kritiek

Het zelfingenomen gedrag van Tjerk maakt de tongen los op Twitter. Tijdens de aflevering is hij zelfs even trending. Fans van B&B vol liefde hebben geen goed woord over voor de manier waarop Tjerk over Ben praat.

Bron: B&B vol liefde

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden