Uitstel van executie-kijkers hebben het te doen met bedrogen Marjo Beeld RTL4
Uitstel van executie-kijkers hebben het te doen met bedrogen MarjoBeeld RTL4

‘Uitstel van executie’-kijkers leven mee met bedrogen Marjo: “Wat een hufter”

In Uitstel van executie stond maandagavond het schrijnende verhaal van Marjo centraal. Als haar man onverwachts overlijdt, hoeft ze zich geen zorgen te maken om geld en een woning. Daar komt echter verandering in wanneer ze een paar jaar later een nieuwe man ontmoet.

Lize de BontRTL4

De financiële problemen van Marjo lijken een bodemloze put, maar gelukkig schiet Martijn Krabbé en het Uitstel van Executie-team haar te hulp.

Bouwhypotheek en samenlevingscontract

Wanneer Marjo’s man in 2009 overlijdt, blijft ze achter met hun twee kinderen. Financieel is gelukkig alles goed geregeld. Zes jaar later ontmoet ze een nieuwe man die bij haar intrekt. Wanneer hij voorstelt om het huis flink te verbouwen, stemt ze in. De twee sluiten een bouwhypotheek van € 90.000 af en gaan naar de notaris voor een samenlevingscontract.

Daarin wordt vastgelegd dat haar ex voor 50% in het huis zit. Van de verbouwing komt uiteindelijk weinig terecht en ook de relatie van Marjo loopt op de klippen. Hierdoor blijft ze achter met een verhoogde hypotheek die onbetaalbaar is in haar eentje, zeker wanneer ze haar baan verliest.

Handtekening van ex

Martijn schiet Marjo te hulp en gaat ervoor zorgen dat haar ex niet langer voor 50% mede-eigenaar is van het huis. Mocht Marjo het huis willen verkopen, dan kan hij geen aanspraak maken op de overwaarde. Daarvoor moeten ze wel een handtekening van de ex zien te krijgen.

Het Uitstel van executie-team stelt gelukkig nooit teleur. Ze regelen een handtekening van Marjo’s ex én het lukt budgetcoach Eef van Opdorp om de hypotheek te verlagen. In plaats van € 638 per maand hoeft Marjo nog maar € 400 te betalen. Alsof dat nog niet alles is, krijgt haar huis ook nog eens een make-over.

Reacties op Uitstel van executie

Kijkers laten via Twitter weten dat ze vol verbazing naar de aflevering hebben gekeken. Voor de ex van Marjo hebben ze geen goed woord over. ‘Wat een ongelofelijke hufter’, schrijft een kijker.

Bron: Uitstel van executie

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden