Vanaf déze datum is de kennisquiz ‘2 voor 12’ weer op de buis (en dat is al heel snel) Beeld BNNVARA
Vanaf déze datum is de kennisquiz ‘2 voor 12’ weer op de buis (en dat is al heel snel)Beeld BNNVARA

Vanaf déze datum is ‘2 voor 12’ weer op de buis (en dat is al heel snel)

Trouwe kijkers van de kennisquiz 2 voor 12 hoeven niet lang meer te wachten tot het nieuwe seizoen begint.

Tara StokdijkBNNVARA

Vanaf vrijdag 2 september rond de klok van 20:25 uur is de quiz weer wekelijks te zien op NPO2.

Kijkcijferhit

Dat de quiz weer op de buis verschijnt, is natuurlijk geen verrassing. Het is namelijk een kijkcijferhit van jewelste. De show bestaat al sinds 1971 maar scoort nog steeds iedere keer weer meer dan een miljoen kijkers. Knap!

Als vanouds

De quiz blijft ook in het nieuwe seizoen als vanouds. Twee duo’s strijden tegen elkaar door zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden. Uit de twaalf beginletters van de antwoorden moeten zij dan een woord raden. Lukt dat het snelst? Dan kun je een mooi bedrag bij elkaar winnen.

Lekker meeraden

Voor de kijkers thuis is het natuurlijk lekker meeraden! Kijkers kunnen zien welke letters fout zijn, de kandidaten niet. Dat maakt het nét iets makkelijker als je thuis op de bank zit.

Geschiedenis

Van 1971 tot 1981 werd het programma gepresenteerd door Joop Koopman. Toen verdween de quiz zo’n 10 jaar van de buis. In 1991 kwam het terug met Astrid Joosten als presentator. En zij is nooit meer weggegaan. Vorig jaar werd het 50-jarige jubileum gevierd met een speciale editie. Hier deden maar liefst 20 BN’ers aan mee en het duurde een week lang.

Astrid Joosten verloor in 2012 haar man. Nu heeft de presentatrice weer geluk in de liefde gevonden. En de relatie gaat zó goed, dat er verdere stappen worden genomen:

Bron: Televizier

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden