Bertrie Wierenga als Maria Magdalena in 'The passion Hemelvaart' Beeld KRO-NCRV
Bertrie Wierenga als Maria Magdalena in 'The passion Hemelvaart'Beeld KRO-NCRV

Veel lof voor Bertrie Wierenga in ‘The passion Hemelvaart’

Het tv-programma The passion Hemelvaart is bij kijkers goed in de smaak gevallen. Meer dan een miljoen mensen genoten van het vervolg van het paasverhaal. Vooral Bertie Wierenga kreeg veel lof voor haar vertolking van Maria Magdalena.

Demi SchoenmakersKRO-NCRV

The passion Hemelvaart pakte het verhaal op waar de paasvertelling in The passion eindigde. En ook dit keer werd het naar het nu getrokken, waardoor het voor iedereen actueel en herkenbaar was. Uiteraard door middel van de nodige muzikale hits. Nederlandstalige en naar het Nederlands vertaalde internationale songs kregen daardoor een verrassende nieuwe lading.

Dezelfde cast

De cast van deze hemelvaarteditie was hetzelfde als die van The passion. Dit jaar werd Jezus gespeeld door Sinan Eroglu. Marlijn Weerdenburg was te zien als Maria en Buddy Vedder kroop in de huid van Jezus. Toch was er maar één vrouw die dit keer alle credits kreeg.

Alle lof voor Bertrie Wierenga

Waar na de uitzending van The passion iedereen vol lof was over Marlijn Weerdenburgs optreden, was het nu vooral Bertrie Wierenga die de show stal volgens kijkers, met haar vertolking van Maria Magdalena. De Goede tijden, slechte tijden-actrice blijkt een behoorlijk goede stem te hebben. Vooral het nummer Dromen in kleur van Suzan & Freek viel in de smaak bij de kijkers. ‘Bertrie kan echt zoveel meer dan alleen maar in GTST spelen’, klinkt het op Twitter. Een andere kijker reageert met: ‘Wat een prachtig hemelvaartverhaal! Grote verrassingen waren toch wel Bertrie Wierenga en Michel Mulder.’

Het verhaal van Maria Magdalena

Aan het einde van The passion werd Jezus aan het kruis genageld. Enkele dagen later trof Maria Magdalena het graf van Jezus leeg aan. Zij wilde dit goede nieuws met de andere discipelen delen, maar niet iedereen geloofde haar. Toch probeerde ze hen over te halen haar te vertrouwen en het werk van Jezus voort te zetten.

Wil je precies weten wat we met Hemelvaart vieren? Eerder schreven we hier dit informatieve artikel over.

Bron: The passion Hemelvaart, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden