Verbaasde kijkers herkennen ‘Steenrijk, Straatarm’-deelnemer: ‘Oplichter’  Beeld SBS6
Verbaasde kijkers herkennen ‘Steenrijk, Straatarm’-deelnemer: ‘Oplichter’Beeld SBS6

Verbaasde kijkers herkennen ‘Steenrijk, straatarm’-deelnemer: ‘Oplichter’

In SBS6-programma Steenrijk, straatarm hebben we al allerlei goedbetaalde beroepen voorbij zien komen, maar dit keer zijn de kijkers allesbehalve te spreken over hoe het rijke stel aan hun pegels komt. Zij herkennen deelnemer Jesper namelijk van consumentenprogramma Radar, waarin de ondernemer niet bepaald goed uit de verf kwam.

Lieve HartoghSBS6

Dat rijk worden vaak gepaard gaat met gewiekstheid, is geen verrassing. Dat weet ook Jesper, die met zijn vriendin Shannon maandelijks flink wat euro’s binnenharkt. Als fysiotherapeut zag hij geen gouden bergen voor zich, dus besloot hij webshops op te richten. Met succes, want binnen no-time stijgt zijn inkomen naar een paar ton per maand.

Verpatsen voor een hoofdprijs

Klink leuk en aardig, wil het niet dat Jesper aan ‘dropshipping’ doet. Bij deze manier van online handel koop je spotgoedkoop producten in uit bijvoorbeeld China, om ze vervolgens voor een hoofdprijs te verpatsen. Met zijn webshops verdient Jesper naar eigen zeggen miljoenen.

Onder de loep

Op Twitter melden kijkers dat de zaken van Jesper onder de loep zijn genomen door consumentenprogramma Radar, en dat hij daarbij niet bepaald goed uit de verf kwam. Meerdere van zijn webshops kregen slechte beoordelingen, met name over de kwaliteit van de verkochte producten en de klantenservice. “Het zijn echt een stelletje dieven”, vertelde een gedupeerde toen aan het programma, volgens RTL Boulevard.

‘Oplichter’

Kijkers zijn daarom verbaasd waarom het Jesper en Shannon zijn uitgekozen als deelnemers aan Steenrijk, straatarm. Volgens hen riekt dropshipping wel érg naar oplichting. ‘Doet de redactie geen research? Of vinden ze de praktijken van die Jesper normaal?’, vraagt iemand zich af op Twitter. Een mede-Twitteraar schrijft: ‘SBS6 slaat de plank mis met het rijke stel. Geven oplichters een podium.’

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden