Chateau Bijstand Beeld William Rutten
Chateau BijstandBeeld William Rutten

Verdeelde reacties op eerste aflevering ‘Chateau Bijstand’: “Welkom in de realiteit”

Na veel kritiek vooraf, was maandagavond dan eindelijk Chateau Bijstand te zien. De Meilandjes zijn terug. Dat betekent dat de verhuisdozen natuurlijk weer gevuld worden. Deze keer niet omdat ze verhuizen van of naar een chateau, maar omdat het gezin een maand de bijstand in gaat.

Marlies PostemaWilliam Rutten

In Chateau Bijstand proberen Martien, Erica en Maxime Meiland een maand lang op bijstandsniveau te leven. Ze verhuizen naar een woning in Uithoorn en krijgen een klein bedrag om het huis in te richten en een (oudere) auto aan te schaffen. De rest van de maand moeten ze rond zien te komen van een zeer beperkt budget. Daar moeten niet alleen de boodschappen, maar bijvoorbeeld ook het kinderfeestje van betaald worden.

Bakken kritiek op Chateau Bijstand

Al vóór de eerste aflevering kreeg de familie bakken kritiek op Chateau Bijstand. Veel mensen vonden het niet een heel handige timing om het programma, dat toch vooral draait om entertainment, in deze tijd van oplopende (energie)kosten en andere problemen in de wereld uit te zenden. Daarover zei Martien op Radio 10 dat mensen niet zo snel moeten oordelen. Het programma is volgens hem ook informatief en dat maakt het voor veel kijkers ook interessant.

Kijkers zijn verdeeld

Maandag was het dan zover: de eerste aflevering van Chateau Bijstand. Maar lang niet alle kijkers vinden het zo interessant als Martien hoopte. De meningen over het nieuwe programma zijn verdeeld. De een kan het enthousiasme van de familie in de kringloopwinkel wel waarderen, terwijl de ander vindt dat dit experiment niets te maken heeft met de realiteit van leven in de bijstand. Om nog maar te zwijgen over het bedrag dat de familie betaald krijgt om een maand in de bijstand te leven:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden