Verhuurplannen Nadia zorgen voor verontwaardiging bij Waar doen ze het van?-kijkers: “Ga eens werken!” Beeld EO
Verhuurplannen Nadia zorgen voor verontwaardiging bij Waar doen ze het van?-kijkers: “Ga eens werken!”Beeld EO

Televisie

Verhuurplannen Nadia zorgen voor verontwaardiging bij ‘Waar doen ze het van?’-kijkers: “Ga gewoon werken!”

Nadia uit het EO-programma Waar doen ze het van? roept met haar sobere levensstijl regelmatig verbazing op bij kijkers. In de aflevering van woensdagavond besluit ze, om een extra zakcentje te verdienen, de zolderkamer van haar tiny house te verhuren...

Erandi GodinezEO

Dat deze kamer écht tiny is, hoeven we je niet uit te leggen. Maar dat weerhoudt Nadia er niet van om er een flink bedrag voor te vragen.

Nadia in Waar doet ze het van?

Nadia leeft momenteel van een bijstandsuitkering en probeert verder op zoveel mogelijk gebieden te besparen. Omdat haar jongste binnenkort 5 jaar wordt, is de kans groot dat haar bijstandsuitkering wordt gestopt. Ze moet dus nodig geld verdienen.

Omdat haar sollicitaties steeds niks opleveren, heeft ze een plan bedacht: ze wil de zolderkamer van haar tiny house verhuren.

Forse huurprijs van Nadia

“Ik heb een nieuw idee eigenlijk”, zo legt ze uit. “Laatst stond er in de krant een artikel over buitenlandse studenten en dat er een hoge woningnood is. Dus ik kijk nu of ik mijn slaapzolder leeg kan maken om die te verhuren.”

Hoewel de zolderkamer piepklein is en er eigenlijk geen mogelijkheid is om in te staan, weerhoudt dat Nadia er niet van om 455 euro te gaan vragen.

“Wil wel iemand hebben die met het gezin meedraait”

Volgens Nadia een meer dan redelijke prijs. “In principe kan ik rondkomen van 350 euro per maand. Maar ik wil wel iemand hebben die met het gezin meedraait, dus ook met ons mee eet. De maaltijden zitten dan bij de prijs in, dus daar kan ik iets meer voor vragen. En verder kan ik iets minder vragen omdat het natuurlijk een lage kamer is. Op die manier kom ik wel uit met de kosten.”

Zittend wonen

Als haar wordt gevraagd of ze er wel over na heeft gedacht dat een student natuurlijk niet gewend is aan ruimtes waar je niet rechtop kunt staan, heeft ze haar antwoord al klaar.

“Ik zou dat van tevoren al melden. Er staat ook in de advertentie dat het een loftkamer is. In principe kan je heel veel zittend doen. Ik ga ook niet staan op mijn bed. Het is om te slapen en studeren, ’s avonds kunnen ze gewoon aan eettafel zitten, want dan liggen de kinderen op bed.”

Reacties Twitter

De manier waarop Nadia geld probeert te verdienen en het feit dat ze niet werkt maar tóch allerlei uitkeringen krijgt, valt bij de kijkers niet goed.

Bron: EO, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden