Victoria Koblenko durfde 7 jaar lang geen mammografie te ondergaan:
Victoria Koblenko durfde 7 jaar lang geen mammografie te ondergaan: "Mijn vorige was pijnlijker dan weeën”Op de foto: Victoria KoblenkoFotograaf: ArjoFrank Fotografie / BrunoPressBeeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Victoria Koblenko durfde 7 jaar lang geen mammografie te ondergaan: “Die was pijnlijker dan mijn weeën”

Victoria Koblenko heeft 7 jaar lang geen mammografie durven ondergaan, omdat ze de laatste keer zo heftig had gevonden.

Op Instagram deelt ze nu dat ze toch weer is gegaan. Bij een video waarin te zien is hoe ze de mammografie ondergaat, vertelt ze openhartig haar verhaal.

Victoria over mammografie

Ze vertelt over de nare ervaring die ze 7 jaar geleden had: “M’n vorige mammografie was 7 jaar terug en dat had zo’n impact dat ik me niet kon voorstellen hoe ik zoiets jaarlijks moest doorstaan. Ben geen pieperd, maar de weeën vond ik minder pijnlijk dan de mammografie.”

Zo plat als een A4'tje

Ze gaat verder: “In mijn brein werd het beeld gegraveerd hoe mijn borst zo plat werd als een A4'tje. Dat beeld heb ik nooit meer kunnen wissen.” Inmiddels heeft ze haar angsten overwonnen en een controle laten doen.

Meevaller

Gelukkig viel dit haar alles mee: “Dit was niet pijnlijk. Maar heb hier stiekem peentjes voor gezweet, zeker toen ik nog even ter controle een echo moest maken. Maar eind, goed al goed!”

Ervaringen van volgers

Met haar post zorgt Victoria ervoor dat de discussie flink oplaait. Haar volgers delen hun ervaringen met het ondergaan van een mammografie. En die ervaringen verschillen behoorlijk. Zo laat de een weten dat het bij haar helemaal geen pijn deed, terwijl de ander het een martelwerktuig noemt.

Waarom Victoria Koblenko voorlopig geen tweede kindje wil

Bron: RTL Boulevard.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden