null Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie
Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Waylon in tranen bij ‘Beau' over misstanden ‘TVOH’: “Ik heb teamleden geen veilige plek kunnen bieden”

Sinds de BOOS-uitzending van twee weken geleden zijn de misstanden in The Voice of Holland nog altijd het gesprek van de dag. Vrijdagavond schoof coach Waylon in Beau aan, samen met twee kandidaten van het gestaakte seizoen. De zanger is nog altijd zichtbaar aangedaan.

Luna van LaarenBrunoPress/ArjoFrank Fotografie

“Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd.”

Mooie kant van The Voice

Beau vraagt aan Waylon vraagt hoe hij tegen de situatie aankijkt. Dan laat de zanger weten dat hij altijd aan de mooie kant van het programma heeft gestaan. “Die is er geweest en zal ook altijd blijven”, aldus Waylon. Hij vervolgt: “Dit verhaal kent slachtoffers en gedupeerden. Wij zitten vanavond als gedupeerden aan tafel. Wij wachten even, zodat de slachtoffers alle ruimte krijgen. Zij moeten hun verhaal kunnen doen.”

‘Nooit iets gezien’

En dan wordt het de TVOH-coach teveel. “Er is nogal wat gebeurd”, legt hij uit, terwijl de tranen over zijn wangen rollen. “Ik loop daar zes jaar rond. Ik heb nooit iets gezien of gemerkt. Dat neem ik mezelf bijna kwalijk, als het zo aan de oppervlakte heeft gelegen.”

‘Geen veilige plek kunnen bieden’

Want ook binnen zijn team zijn er - blijkt achteraf - dingen gebeurd die niet door de beugel konden. “Blijkbaar ben ik ook niet in staat geweest om die mensen een veilige plek te bieden. Dat neem ik mezelf wel kwalijk.” Tot slot stelt Waylon dat iedereen binnen het programma een bepaalde machtspositie heeft. “Je hebt een verantwoording. En je dient met je poten en woorden van anderen af te blijven”, besluit de zanger.

Bron: Beau

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden