WIDM-kijkers verward: wáár is het geld? Beeld AVROTROS
WIDM-kijkers verward: wáár is het geld?Beeld AVROTROS

WIDM-kijkers verward: wáár is het geld?

Geen penningmeester en geen geld. Presentator Rik van de Westelaken deelde in het nieuwe seizoen van Wie is de mol? nog geen fysieke biljetten uit. Waarom? Kijkers tasten in het duister.

Faye BosAVROTROS

Traditioneel gezien draait het in Wie is de mol? om geld verdienen, waarbij één iemand, de mol, het spel saboteert en dit wil voorkomen. In de derde aflevering van dit seizoen is er echter nog steeds geen fysiek geld te zien. En dat komt niet omdat de kandidaten nog niks hebben verdiend...

Addertje onder het gras

Kijkers snappen er niets van en denken dat er natuurlijk een addertje onder het gras moet zitten. Op Twitter delen ze hun wildste theorieën.

Virtueel geld

Dat het geld tot nu toe virtueel bleef, zou volgens sommigen weleens een hint naar Daniël kunnen zijn. De techjournalist is helemaal thuis in de wereld van cybersecurity en crypto, waardoor virtueel geld weleens op hem zou kunnen wijzen... Bovendien zijn er op het fysieke geld weleens aanwijzingen te vinden naar de mol. Die blijven zo goed geheim.

Opdrachten

Soy, Jurre en Daniël kozen in deze aflevering overigens voor jokers in plaats van voor het geld. Een tactiek om ver te komen of zit er een mollenstreek tussen? Verder zagen we de kandidaten met quads door het zand racen om knoppen in te drukken en deden ze mee aan een soort Zuid-Afrikaans dictee. Vanaf aflevering vier kunnen we overigens wel biljetten verwachten. In de promo zijn doorzichtige koffers te zien met geld.

Spoiler alert

Schrijver en journalist Sander de Kramer zal het fysieke geld overigens niet met zijn eigen ogen zien. Hij moest het spel verlaten.

Wie Is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.

Bron: Televizier, Linda.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden